Koskimelonnan alkeet 1/2024

Melanvilauttajat ry järjestää seuran jäsenille tarkoitetun Koskimelonnan alkeet -kurssin 29.-31.7. Kurssin vastuuohjaajana toimii melontaohjaaja Jani Moilanen. Melomme koskikajakeilla, mutta kurssille voi osallistua myös packraftilla. Retkikajakilla ei valitettavasti pysty suorittamaan kurssin harjoituksia riittävän tehokkaasti, mutta kurssin opit ovat sovellettavissa myös retkimelonnassa vastaantuleviin virtavesiin. Kurssin hinta 110 €, (90 € opiskelija, työtön, eläkeläinen). Kurssille mahtuu 10 henkilöä. Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen TÄÄLLÄ.

Melanvilauttajat ry kevätkokous 11.6.2024 klo 17.30

Tervetuloa Melanvilauttajat ry:n kevätkokoukseen

Aika: ti 11.6.2024 klo 17.30
Paikka: Naattian vaja, Nauttionraitti, 40520 Jyväskylä

Esityslista:
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen toimihenkilöiden valitseminen: puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
4. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi
5. Esitetään toimintavuoden 2023 tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto.
6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.
7. Vahvistetaan liittyminen KYT ry:n jäseneksi
8. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
9. Kokouksen päättäminen.

Lisätietoa KYT ry:n jäseneksi liittymisestä:

Hallitus on päättänyt esittää kevätkokoukselle, että seuramme liittyy Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n (KYT ry) jäseneksi. KYT ry hallinnoi kansalaistoiminnankeskus Mataran tiloja Tourulassa, jossa mekin olemme pitäneet useita kokouksiamme. KYT ry:n jäsenenä saamme vuokrata kokoustiloja jäsenhintaan, joka on taloudellisesti kannattavaa seurallemme. KYT ry:n vuosijäsenmaksu on 30 euroa koko seuran osalta. Lisäksi KYT ry:n kautta on saatavissa muita järjestöpalveluita ja KYT järjestää myös koulutuksia ja yhdistystoiminnan kehittämistapaamisia. KYT ry:een liittyminen pitää vahvistaa seuran sääntöjen mukaan seuran kokouksessa, ja tästä syystä asia on lisätty kevätkokouksen esityslistalle.

Tervetuloa kokoukseen ja sen jälkeen tiistailenkille Naattialta!

Ville Eronen
Ylimelanvilauttaja

Uusi hallitus ja jäsenmaksut vuodelle 2024

Melanvilauttajat ry:n syyskokouksessa 1.12.2023 valittiin uusi hallitus, joka järjestäytymiskokouksessaan muotoutui seuraavaksi:

Ylimelanvilauttaja, puheenjohtaja: Ville Eronen
Varapuheenjohtaja ja turvallisuusvastaava: Teemu Tenhunen
Taloudenhoitaja ja vaja-avainten palautus: Hanna Jäntti
Sihteeri: Ville Matikainen
Jäsensihteeri: Jari Kovanen
Retkivastaava: Kaisa Aukee
Koulutus- ja ohjaajavastaavat: Tanja Balabin, Olli Lappi
Vajavastaavat: Anni Lemmetty (Naattia), Päivikki Komsi-Viheri (Tuomio)
Hallituksen jäsen: Onni Eronen
Hallituksen varajäsenet: Otto Janhonen, Lauri Suokas

Syyskokouksessa päätettiin jatkaa jäsenmaksujen selkiyttämistä poistamalla ’jäsen ilman käyttöoikeutta seuran kalustoon’ -vaihtoehto. Kaikilla jäsenillä on siis käyttöoikeus seuran kalustoon jatkossa yhdellä ja samalla perusmaksulla! Muistakaa että vaja-avaimen saadakseen pitää suorittaa vajakoulutus. Vajapaikkavuokra (30 €/v) tulee jokaisessa maksuluokassa maksaa erikseen.

Päivitetyt liittymis- ja jäsenmaksut vuodelle 2024 ovat:

  • Uuden jäsenen liittymismaksu 7 €
  • Aikuinen: 60 €
  • Opiskelija, työtön, eläkeläinen: 40 €
  • Alle 18-v jäsen: 20 €

Jäsen- ja vajapaikkamaksujen eräpäivät tulevat olemaan maaliskuun viimeisenä päivänä. Maksathan aina käyttäen saamassasi laskussa olevaa viitettä. Laskutukseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä jäsensihteeriin.

Tarkemmat tiedot syysyleiskokouksesta liitteineen (pöytäkirja, toimintasuunnitelma ja talousarvio) on lähetetty jäsenistölle sähköpostilla. Jatkossa sähköpostia tullaan käyttämään kuukausitiedotteiden lähettämiseen, joten seuraathan tiedotusta!

Kutsu Melanvilauttajat ry:n syyskokoukseen 1.12.23

Kokouskutsu

Melanvilauttajat ry:n jäsenet kutsutaan syyskokoukseen 1.12.23 klo 18.00, paikkana Kauppalaisseuran kokous- ja saunatila (Väinönkatu 30, 5. krs.).

Syyskokouksen jälkeen iltaa vietetään vapaamuotoisesti yhdistettyjen kauden päättäjäisten ja pikkujoulujen merkeissä. Otathan saunomisvarusteet mukaan.

Yhdistyksen kokoukseen voivat osallistua kaikki jäsenet, ja vaikka ennakkoilmoittautuminen ei ole pakollista, toivoisimme sitä tarjoilujen järjestämistä varten. Käypä ilmoittautumassa nimenhuudossa.

Syyskokouksen esityslista, sääntömääräiset asiat:
1. Kokouksen avaus.
2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa.
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys.
5. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet seuraavalle kalenterivuodelle.
6. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet.
7. Valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastajaa taikka yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja varatilintarkastajaa.
8. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

Seuratoimintaillat 24. ja 25.10.23 klo 17

Tervetuloa pohtimaan ja kehittämään seuratoimintaa.

Järjestämme yhteisen illanvieton, jonka aiheena on seuratoiminnan kehittäminen. Keskustellaan ohjatusti, mutta vapaamuotoisesti Melanvilauttajien toiminnasta, tavoitteena ideoida parempia ja selkeämpiä toimintatapoja esim. kalustohankintaan, retkitoimintaan ja kaluston käyttöön. Myös kaikenlainen vapaa keskustelu on tottakai suotavaa. Paikkana on Matara, salit Talvikki ja Tähtimö .

Järjestämme kaksi tavoitteiltaan identtistä iltaa, jotta mahdollisimman monella olisi osallistumismahdollisuus.
Ilta 1 on tiistaina 24.10. klo 17 ja ilta 2 heti perään 25.10. klo 17. Paikalle saa toki tulla myöhemminkin, ja vaikka molempina iltoina.

Seura tarjoaa tilaisuudessa ruuan, ja ruokatilausta varten toivomme ilmoittautumisia tiistain 24.10. iltaan tästä.

ja keskiviikon 25.10. klo 17 iltaan tästä.

Tervetuloa!

Melanvilauttajien laskumelontamestaruuskisat ’23

Seuran laskumelonnan sisäinen järjestys ratkotaan Laukaan Kuusaankoskella la 9.9.2023 klo 13 alkaen. Ratoina beginner tai advanced. Kaksi laskua, joista nopeimman aika huomioidaan. Radat julkaistaan kilpailuinfossa la 9.9. klo 13. Kilpailu alkaa klo 14, päättyen noin klo 16.00. Sarjat: M, N, Packraft. Ratavalinnan saa tehdä kisainfon jälkeen. Infon jälkeen voi tehdä pikaisen rataantutustumismelonnan. Beginner-rata sopii esim. melojille (toki varauksin), jotka ovat meloneet Kapeenkoskea kesän aikana useamman toiston.
Lopuksi järjestetään leikkimielinen tiimikisa. (Leikkimieli on sallittua luonnollisesti jo laskukisankin aikana).
Kilpailijat voivat muodostaa keskuudestaan kolmen hengen tiimit, joille jaetaan kuntopallo/ tiimi, ja kuntopallon tulee olla tiimin mukana maalialueelle meloessaan. Järjestäjät ilmoittavat kisapäivänä mielestään turvallisen määrän tiimejä, jotka voivat mennä kerrallaan koskeen. Tarvittaessa melotaan esim. kahdessa erässä.
Varjolan pienempään savusaunaan pääsee klo 16.15 alkaen, uimapukusaunaperiaatteella. Saunaan mahtuu kerralla 10-15 saunojaa. Pyritään hankkimaan makkaroita grillaukseen saunalle. Paljumahdollisuus. Saunoa voidaan klo 20.00 asti. Saunajuomaa jokainen ostaa itse paikan päältä ja hoitaa maksunsa ravintolaan. Ei omia juomia.
Talkoolaiset tervetulleita ja aika pakollisiakin. Yhdessä kaikki toimimme reskuttajina ja turvallisuudesta huolehtijoina. Kysykää lisää ja ilmoittautukaa osoitteessa:
tommilyttinen@gmail.com. Ilmoittautukaa mielellään vaikka 3.9. mennessä.
Ja mikäli joku seuran ulkopuolinen sattuisi tapahtumasta kiinnostumaan, voidaan hänelle aika laskea ja saunasta peritään kymppi.
Terveisin
Tommi
Jykä

Virta-koskimelontakurssi retkimelojille

 

Tervetuloa retkimelontakalustolla suoritettavalle virta-koskimelontakurssille. Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet melontaretkillä vastaantulevien virtapaikkojenn ja kakkosluokan koskien turvalliseen melontaan tai ohittamiseen. Tällä kurssilla ei juuri lossailla eikä tehdä virtaanlähtöjä, vaan harjoitteet tukevat retkimelonnassa eteentulevien virtapaikkojen melontaa.

Aikataulu
– klo 11 kokoontuminen Tuomiojärven vajalle ja trailerin pakkaaminen
– noin klo 12 vesille Kapeenkoskella
– noin klo 14 lounastauko
– noin klo 15 vesille
– noin klo 19 takaisin Tuomiojärven vajalla

Osallistumisedellytykset
– uimataito
– paripelastustaidot
– alle 15-vuotiaat vanhemman kanssa, alle 18-vuotiaat vanhempien luvalla

Varusteet
– Kuiva-/märkäpuku, kuivat vaihtovaatteet vesitiiviisti pakattuna.
– Harjoitteita tukee, jos otat mukaan normaalin retkivarustuksen tai vastaavan painoisen lastin, näin saat pakatun kajakin virtakäyttäytymisestä paremman tuntuman.
– Juotavaa ja välipalaa, sekä myös lounastarvikkeet, syömme lounaan maastossa.

Jos käytät seurakalustoa, niin varaa itsellesi sopiva alus Tuomiojärven vajalta etukäteen. Seuran kuitukalustoa ei saa käyttää tähän, toki omalla kuitukajakillasi saat osallistua.

Vastuuohjaajana melontaopas Jari Kovanen, jari.kovanen@melanvilauttajat.fi

HInta 50 €/hlö

Ilmoittautuminen

Kokouskutsu Melanvilauttajat ry:n kevätkokoukseen

Tervetuloa Melanvilauttajat ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen 29.5.2023 klo 17. Kokouspaikkana on kokoustila Lumme, Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarakatu 6, 40100 Jyväskylä.

Kokouksen asialista:
1. Kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnatarkastajien/tilintarkastajien lausunto
6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

Kokoukseen ei ole pakko ilmoittautua, mutta tarjoilujen hankkimista helpottaa jos käytte ilmoittautumassa nimenhuudossa:
https://melanvilauttajat.nimenhuuto.com/events/17281978

Terveisin Jari Kovanen
Ylimelanvilauttaja