Uimahallikurssit

Uimahallikursseja pyritään järjestämään Aalto Alvarissa kevättalvella yleensä muutamana viikonloppuna.

Kursseilla hyödynnetään hallin lämmin vesi harjoituksiin, joita harvemmin tulee järvivesissä tehtyä. Eli kaadetaan kajakkeja, uidaan, harjoitellaan tuentoja ja eskimoita sekä pelastautumistekniikoita.

Uimahallivuoro

Melanvilauttajilla on talviaikaan varattuna uimahallivuoro Aalto Alvarissa (Pitkäkatu 2, Jyväskylä).  Hallivuorolle voit tulla harjoittelemaan esimerkiksi melontatekniikkaa, kajakkipyörähdystä (eskimokäännös) tai freestylemelontaa. Vuorolla kannattaa rohkeasti kysyä neuvoa kokeneemmilta melojilta. Allasaika hyppytornien 25m altaassa alkaa klo 12:15 ja päättyy klo 13:45. Vuoro on tarkoitettu vain Melanvilauttajat ry:n jäsenille ja sinne voi saapua seuran uimahallirannekkeella (hallirannekkeen tilaus kaudelle 2023-2024), tai normaalilla pääsymaksulla uimahallin tiskiltä.

KALUSTO

Uimahallin varasto on erittäin rajallinen säilytystiloiltaan ja sinne jätetään säilytykseen vain muutama seuran freestyle-kajakki. Mikäli haluat käyttää jotain muuta seuran kalustoa uimahallivuorolla, on se noudettava Tuomiojärven vajalta. Kuljetuksiin voi kysellä apuja muilta hallivuorolle tulijoilta. Olemme saaneet luvan lainata Meloiloan muovisia poolokajakkeja, joita on pari kappaletta hallilla. Luethan niiden erillisen lainausohjeen.

Hallin ulkopuolelta tuotava kalusto on AINA puhdistettava huolellisesti ja desinfioitava. Hallin varastosta löytyy tätä tarkoitusta varten kaksi desinfiointiruiskua ja klooripitoista desinfiointiainetta. Jos ruiskun säiliö on tyhjä, tee uusi laimennettu liuos täytettyyn pumppuruiskun säiliöön lisäämällä desinfiointiainetta (noin 0.5 dl). Älä käytä ainetta raakana.

Ulkoa tuotava kajakki on ensin huuhdeltava ja mahdolliset roskat tulee siivota lattialta pois jotteivat ne kulkeudu uimareiden jaloissa altaaseen. Desinfioinnin jälkeen kajakki on hyvä vielä huuhdellla kertaalleen mahdollisten irtoroskien välttämiseksi.

Vuoron päätteeksi kajakit, aukkopeitteet ja liivit on huuhdeltava, sillä kloorivesi haurastuttaa materiaaleja. Kajakit kuivataan sisältä ja viedään varastoon, jonne myös sieltä otetut aukkopeitteet ja liivit ripustetaan kuivumaan.

ILMOITTAUTUMINEN

Hallivuorolla altaaseen sopii kerrallaan 10 puljaajaa (max. 12). Tästä syystä ilmoittautumiset vuorolle tehdään etukäteen Nimenhuudossa. Joinakin viikonloppuina vuoroa ei ole mm. urheilutapahtumista tai lomista johtuen.

Jos vapaavuoroilla on ruuhkaa, niin on suositeltavaa että useammin käyneet voisivat oma-aloitteisesti jäädä pois jotta kaikki halukkaat pääsevät kauden aikaan treenaamaan hallissa.

MUUTA

HUOM! Altaaseen ei saa pudottautua kajakissa istuen, sillä riskinä on kaakelien vaurioituminen. Kajakkiin mennään vedessä.