Peruskurssit

Kurssille osallistuminen on pakollista seuran uusille jäsenille tai vaihtoehtoisesti melontataidot on todistettava erikseen sovittavalla koemelonnalla. Myös muut kuin seuraan liittyvät saavat kurssilta oivallisen aloituksen melontaharrastukselleen tai keinoja syventää omia melontataitojaan. Tavoitteena on se, että jokainen peruskurssin käynyt pystyy melomaan omatoimisesti miellyttävästi, turvallisesti ja hyvällä melontatekniikalla.

Kurssin sisältö

Meloja 1 -konseptin logo

MeVin kurssit toteutetaan Suomen Melonta- ja Soutuliiton ohjeistuksen mukaisina Meloja 1-kursseina. Kurssilla tutustutaan mm. seuratoimintaan, erilaisiin kanootti- ja kajakkimalleihin, varusteisiin, kaluston ja varusteiden käsittelyyn ja huoltamiseen, pukeutumiseen, oikeaoppiseen melontatekniikkaan sekä melonnan turvallisuuteen, mm. pelastamiseen ja pelastautumiseen. Kaikkia tärkeimpiä melontataitoja harjoitellaan käytännössä ja jokainen saa kurssin aikana henkilökohtaista opastusta. Kurssi sisältää myös pienimuotoisen retken. Kurssilla melotaan yksikkökajakeilla ja tavoitteena on, että jokainen osallistuja saa kokeilla kurssin aikana useampaa kajakkimallia.

Kurssin sijainti

Kurssi pidetään Tuomiojärven vesistössä kolmena peräkkäisenä päivänä. Kurssien tukikohtana toimii MeVin vaja Tuomiojärven uimarannan luona.

Osallistumismaksut 2022

Kurssin osallistumismaksu MeVin jäsenille, opiskelijoille, työttömille tai omalla kajakilla on 70 € ja muille 90 €. Kurssimaksulasku toimitetaan sähköpostilla ja se pitää maksaa eräpäivään mennessä, jotta kurssipaikka säilyy. Osallistumismaksu sisältää ohjauksen, kurssiretken ruokatarpeet sekä tarvittaessa kaluston ja varusteiden käytön.
Kurssille osallistuva voi liittyä ennen kurssia jäseneksi netissä tällä lomakkeella, kerro lisätiedoissa tulevasi kurssille. Saat osallistumismaksulaskun sähköpostiisi.

Vaatimukset ja vastuut

Pääsyvaatimuksena kurssille on vähintään auttava uimataito. Seuralla on kajakkeja noin 15-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat osallistuakseen huoltajan suostumuksen. Suosittelemme osallistujille omaa tapaturmavakuutusta, osallistujia ei ole vakuutettu seuran puolesta.

Melonnan peruskurssit 2023

Peruskurssien ilmoittautumistiedot julkaistaan tässä keväällä.

Kurssit ovat perinteisesti täyttyneet nopeasti ilmoittautumisen auettua ja valitettavasti emme pysty lupaamaan, että kaikki halukkaat mahtuvat kursseille. Paikat kursseille jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssipaikka vahvistetaan maksamalla osallistumismaksulasku, joka tulee sähköpostilla ensi tilassa (tarkista myös roskapostikansio) ilmoittautuneille. Mahdolliset kurssipaikoilta ylijääneet ilmoittautuneet pääsevät jonoon, jolla oleville paikkaa tarjotaan heti jos sellainen vapautuu. Kullekin kurssille otetaan jonoon kahdeksan henkilöä.

Tervetuloa mukaan!

Kuvia edellisten vuosien melonnan peruskursseilta:

Kajakkeja rannassa
Kurssikalustoa rannassa valmiina vesillelähtöä varten.
Kurssilla opitaan kajakkiin meno sekä laiturista että luonnonrannasta.
Melojia vesillä.
Tuomiojärvi tarjoaa useimmiten hyvät olosuhteet peruskurssien järjestämiselle.
Lautassa
Kurssilaiset lauttautuneina seuraamassa pelastautumisdemoa.