Peruskurssit

Kurssille osallistuminen on pakollista seuran uusille jäsenille tai vaihtoehtoisesti melontataidot on todistettava erikseen sovittavalla koemelonnalla. Myös muut kuin seuraan liittyvät saavat kurssilta oivallisen aloituksen melontaharrastukselleen tai keinoja syventää omia melontataitojaan. Tavoitteena on se, että jokainen peruskurssin käynyt pystyy melomaan omatoimisesti miellyttävästi, turvallisesti ja hyvällä melontatekniikalla.

Kurssin sisältö

MeVin kurssit toteutetaan Suomen Melonta- ja Soutuliiton ohjeistuksen mukaisena. Kurssilla tutustutaan mm. seuratoimintaan, erilaisiin kanootti- ja kajakkimalleihin, varusteisiin, kaluston ja varusteiden käsittelyyn ja huoltamiseen, pukeutumiseen, oikeaoppiseen melontatekniikkaan sekä melonnan turvallisuuteen, mm. pelastamiseen ja pelastautumiseen. Kaikkia tärkeimpiä melontataitoja harjoitellaan käytännössä ja jokainen saa kurssin aikana henkilökohtaista opastusta. Kurssi sisältää myös pienimuotoisen retken. Kurssilla melotaan yksikkökajakeilla ja tavoitteena on, että jokainen osallistuja saa kokeilla kurssin aikana useampaa kajakkimallia.

Kurssin sijainti

Kurssi pidetään Tuomiojärven vesistössä kolmena peräkkäisenä päivänä. Kurssien tukikohtana toimii MeVin vaja Tuomiojärven uimarannan luona.

Osallistumismaksut 2021

Kurssin osallistumismaksu MeVin jäsenille, opiskelijoille, työttömille tai omalla kajakilla on 60 € ja muille 80 €. Kurssille osallistuva voi liittyä ennen kurssia jäseneksi joko netissä tai paikan päällä kurssin alussa. Jos maksat maksut etukäteen, niin ota maksukuitit mukaan ensimmäiselle kokoontumiskerralle! Osallistumismaksu sisältää ohjauksen, kurssiretken ruokatarpeet sekä tarvittaessa kaluston ja varusteiden käytön.

Vaatimukset ja vastuut

Pääsyvaatimuksena kurssille on vähintään auttava uimataito. Seuralla on kajakkeja noin 15-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat osallistuakseen huoltajan suostumuksen. Suosittelemme osallistujille omaa tapaturmavakuutusta, osallistujia ei ole vakuutettu seuran puolesta.

Melonnan peruskurssit 2021

Tänä kesänä peruskurssit järjestetään seuraavina ajankohtina.  Kurssien ilmoittautuminen avataan ma 3.5. klo 15. Ilmoittaudu kurssille täyttämällä Ilmoittautuminen-linkistä aukeava ilmoittautumislomake, lomakkeet ovat kurssikohtaisia.

  • 1. kurssi 31.5.-2.6. klo 17-21, vastuuohjaajana Jari Kovanen. TÄYNNÄ!
  • 2. kurssi: 7.-9.6. kloo 18–22, vastuuohjaajana Teemu Tenhunen. TÄYNNÄ!
  • 3. kurssi 14.-16.6. klo 12-16, vastuuohjaajana Jari Kovanen. TÄYNNÄ!
  • 4. kurssi 14.-16.6. klo 17–21, vastuuohjaajana Riku Parkatti. TÄYNNÄ!
  • 5. kurssi 21.-23.6. klo 18-22, vastuuohjaajana Teemu Tenhunen. TÄYNNÄ!
  • 6. kurssi 28.-30.6. klo 17-21, vastuuohjaajana Pauli Heikkinen. TÄYNNÄ!

Kurssit ovat perinteisesti täyttyneet nopeasti ilmoittautumisen auettua ja valitettavasti emme pysty lupaamaan, että kaikki halukkaat mahtuvat kursseille. Paikat kursseille jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssipaikka vahvistetaan maksamalla osallistumismaksulasku, joka tulee sähköpostilla ensi tilassa (tarkista myös roskapostikansio) ilmoittautuneille. Mahdolliset kurssipaikoilta ylijääneet ilmoittautuneet pääsevät jonoon, jolla oleville paikkaa tarjotaan heti jos sellainen vapautuu. Kullekin kurssille otetaan jonoon kahdeksan henkilöä.

Peruskursseihin liittyvät tiedustelut voi osoittaa seuran koulutusvastaavalle (kts. Yhteystiedot-sivu).

Tervetuloa mukaan!

Kuvia edellisten vuosien melonnan peruskursseilta:

Kajakkeja rannassa
Kurssikalustoa rannassa valmiina vesillelähtöä varten.
Kurssilla opitaan kajakkiin meno sekä laiturista että luonnonrannasta.
Melojia vesillä.
Tuomiojärvi tarjoaa useimmiten hyvät olosuhteet peruskurssien järjestämiselle.
Lautassa
Kurssilaiset lauttautuneina seuraamassa pelastautumisdemoa.