Meloja 1 -peruskurssit

Kurssille osallistuminen on pakollista seuran uusille jäsenille tai vaihtoehtoisesti melontataidot on todistettava erikseen sovittavalla koemelonnalla. Myös muut kuin seuraan liittyvät saavat kurssilta oivallisen aloituksen melontaharrastukselleen tai keinoja syventää omia melontataitojaan. Tavoitteena on se, että jokainen peruskurssin käynyt pystyy melomaan omatoimisesti miellyttävästi, turvallisesti ja hyvällä melontatekniikalla.

Meloja 1 -peruskurssit 2024

Kesän peruskursseille ilmoittautuminen avautuu ke 8.5. klo 18., mistä lähtien ilmoittautuminen onnistuu ilmoittautumislinkkien kautta.

1. kurssi 27.-29.5. klo 18-22, vastuuohjaajana Teemu Tenhunen. Ilmoittautuminen 1. kurssille.
2. kurssi 3.-5.6. klo 17-21, vastuuohjaajina Maija Lauronen ja Juho Salonen. Ilmoittautuminen 2. kurssille.
3. kurssi 10.-12.6. klo 10-14., vastuuohjaajina Julia Aho ja Maija Lauronen. Ilmoittautuminen 3. kurssille.
4. kurssi 10.-12.6. klo 17-21., vastuuohjaajana Riku Parkatti. Ilmoittautuminen 4. kurssille.
5. kurssi 17.-19.6. klo 17-21., vastuuohjaajina Olli Lappi ja Maiju Lahtinen. Ilmoittautuminen 5. kurssille.
6. kurssi 24.-26.6. klo 17-21., vastuuohjaajana Pauli Heikkinen. Ilmoittautuminen 6. kurssille.

Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa olla nopea, jotta pääset haluammallesi kurssille. Kurssit ovat perinteisesti täyttyneet nopeasti ilmoittautumisen auettua, emmekä valitettavasti pysty lupaamaan, että kaikki halukkaat mahtuvat kursseille. Vahvistat kurssipaikkasi maksamalla ilmoittautumisen jälkeen saapuvan osallistumismaksulaskun (tarkista myös roskapostikansio). Mahdolliset kurssipaikoilta ylijääneet ilmoittautuneet pääsevät jonoon, jolla oleville paikkaa tarjotaan heti jos sellainen vapautuu. Kullekin kurssille otetaan jonoon kahdeksan henkilöä.

Jos kurssimme ovat täynnä, kannattaa kysellä myös muualta. Esimerkiksi Kalajaretkeily järjestää melontakursseja.

Kurssin sisältöMeloja 1 -konseptin logo

MeVin kurssit toteutetaan Suomen Melonta- ja Soutuliiton ohjeistuksen mukaisina Meloja 1-kursseina. Kurssilla tutustutaan mm. seuratoimintaan, erilaisiin kanootti- ja kajakkimalleihin, varusteisiin, kaluston ja varusteiden käsittelyyn ja huoltamiseen, pukeutumiseen, oikeaoppiseen melontatekniikkaan sekä melonnan turvallisuuteen, mm. pelastamiseen ja pelastautumiseen. Kaikkia tärkeimpiä melontataitoja harjoitellaan käytännössä ja jokainen saa kurssin aikana henkilökohtaista opastusta. Kurssi sisältää myös pienimuotoisen retken. Kurssilla melotaan yksikkökajakeilla ja tavoitteena on, että jokainen osallistuja saa kokeilla kurssin aikana useampaa kajakkimallia.

Kurssipaikka

Kurssi pidetään Tuomiojärven vesistössä kolmena peräkkäisenä päivänä. Kurssien tukikohtana toimii MeVin vaja Tuomiojärven uimarannan luona.

Osallistumismaksut 2024

Kurssin osallistumismaksu MeVin jäsenille, opiskelijoille, työttömille tai omalla kajakilla on 80 € ja muille 100 €. Kurssimaksu laskutetaan sähköpostitse ja se on maksettava eräpäivään mennessä, jotta kurssipaikka säilyy. Osallistumismaksu sisältää ohjauksen, kurssiretken eväät sekä tarvittaessa kaluston ja varusteiden käytön.
Kurssille osallistuva voi liittyä ennen kurssia jäseneksi tällä lomakkeella, kerro lisätiedoissa tulevasi kurssille. Saat jäsenmaksulaskun sähköpostiisi.

Vaatimukset ja vastuut

Pääsyvaatimuksena kurssille on vähintään auttava uimataito. Seuralla on kajakkeja noin 15-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat osallistuakseen huoltajan suostumuksen. Meillä on järjestäjän vastuuvakuutus, mutta suosittelemme osallistujille omaa tapaturmavakuutusta, sillä osallistujia ei ole vakuutettu seuran puolesta.

Tervetuloa mukaan!

Kuvia edellisten vuosien melonnan peruskursseilta:

Kajakkeja rannassa
Kurssikalustoa rannassa valmiina vesillelähtöä varten.
Kurssilla opitaan kajakkiin meno sekä laiturista että luonnonrannasta.
Melojia vesillä.
Tuomiojärvi tarjoaa useimmiten hyvät olosuhteet peruskurssien järjestämiselle.
Lautassa
Kurssilaiset lauttautuneina seuraamassa pelastautumisdemoa.