Meloja 1 -peruskurssit

Kurssille osallistuminen on pakollista seuran uusille jäsenille tai vaihtoehtoisesti melontataidot on todistettava erikseen sovittavalla koemelonnalla. Myös muut kuin seuraan liittyvät saavat kurssilta oivallisen aloituksen melontaharrastukselleen tai keinoja syventää omia melontataitojaan. Tavoitteena on se, että jokainen peruskurssin käynyt pystyy melomaan omatoimisesti miellyttävästi, turvallisesti ja hyvällä melontatekniikalla.

Meloja 1 -peruskurssit 2023

Kesän peruskursseille ilmoittautuminen avautuu ma 8.5. klo 18.

1. kurssi 29.-31.5. klo 18-22. Vastuuohjaajana Teemu Tenhunen. Ilmoittautuminen (täynnä)

2. kurssi 5.-7.6. klo 18-22. Vastuuohjaajana Teemu Tenhunen. Ilmoittautuminen (jonoon)

3. kurssi 12.-13.6. klo 9-15. Vastuuohjaajina Anni Lemmetty ja Olli Lappi. Ilmoittautuminen  Kurssilla vielä tilaa (3.6.)!

4. kurssi 12.-14.6. klo 17-21. Vastuuohjaajana Riku Parkatti. Ilmoittautuminen  (jonoon)

5. kurssi 19.-21.6. klo 17-21. Vastuuohjaajina Maija Lauronen ja Julia Aho. Ilmoittautuminen (jonoon)

6. kurssi 26.-28.6. klo 17-21. Vastuuohjaajana Pauli Heikkinen. Ilmoittautuminen (jonoon)

Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa olla nopea, jotta pääset haluammallesi kurssille. Kurssit ovat perinteisesti täyttyneet nopeasti ilmoittautumisen auettua, emmekä valitettavasti pysty lupaamaan, että kaikki halukkaat mahtuvat kursseille. Vahvistat kurssipaikkasi maksamalla ilmoittautumisen jälkeen saapuva osallistumismaksulasku (tarkista myös roskapostikansio). Mahdolliset kurssipaikoilta ylijääneet ilmoittautuneet pääsevät jonoon, jolla oleville paikkaa tarjotaan heti jos sellainen vapautuu. Kullekin kurssille otetaan jonoon kahdeksan henkilöä.

Jos kurssimme ovat täynnä, kannattaa kysellä myös muualta. Esimerkiksi Kalajaretkeily järjestää melontakursseja.

Kurssin sisältöMeloja 1 -konseptin logo

MeVin kurssit toteutetaan Suomen Melonta- ja Soutuliiton ohjeistuksen mukaisina Meloja 1-kursseina. Kurssilla tutustutaan mm. seuratoimintaan, erilaisiin kanootti- ja kajakkimalleihin, varusteisiin, kaluston ja varusteiden käsittelyyn ja huoltamiseen, pukeutumiseen, oikeaoppiseen melontatekniikkaan sekä melonnan turvallisuuteen, mm. pelastamiseen ja pelastautumiseen. Kaikkia tärkeimpiä melontataitoja harjoitellaan käytännössä ja jokainen saa kurssin aikana henkilökohtaista opastusta. Kurssi sisältää myös pienimuotoisen retken. Kurssilla melotaan yksikkökajakeilla ja tavoitteena on, että jokainen osallistuja saa kokeilla kurssin aikana useampaa kajakkimallia.

Kurssin sijainti

Kurssi pidetään Tuomiojärven vesistössä kolmena peräkkäisenä päivänä. Kurssien tukikohtana toimii MeVin vaja Tuomiojärven uimarannan luona.

Osallistumismaksut 2023

Kurssin osallistumismaksu MeVin jäsenille, opiskelijoille, työttömille tai omalla kajakilla on 80 € ja muille 100 €. Kurssimaksulasku toimitetaan sähköpostilla ja se pitää maksaa eräpäivään mennessä, jotta kurssipaikka säilyy. Osallistumismaksu sisältää ohjauksen, kurssiretken ruokatarpeet sekä tarvittaessa kaluston ja varusteiden käytön.
Kurssille osallistuva voi liittyä ennen kurssia jäseneksi tällä lomakkeella, kerro lisätiedoissa tulevasi kurssille. Saat jäsenmaksulaskun sähköpostiisi.

Vaatimukset ja vastuut

Pääsyvaatimuksena kurssille on vähintään auttava uimataito. Seuralla on kajakkeja noin 15-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Alle 18-vuotiaat tarvitsevat osallistuakseen huoltajan suostumuksen. Meillä on järjestäjän vastuuvakuutus, mutta suosittelemme osallistujille omaa tapaturmavakuutusta, sillä osallistujia ei ole vakuutettu seuran puolesta.

Tervetuloa mukaan!

Kuvia edellisten vuosien melonnan peruskursseilta:

Kajakkeja rannassa
Kurssikalustoa rannassa valmiina vesillelähtöä varten.
Kurssilla opitaan kajakkiin meno sekä laiturista että luonnonrannasta.
Melojia vesillä.
Tuomiojärvi tarjoaa useimmiten hyvät olosuhteet peruskurssien järjestämiselle.
Lautassa
Kurssilaiset lauttautuneina seuraamassa pelastautumisdemoa.