Kaluston käyttö

Jäsen saa käyttää seuran kanoottia päivämelontaan ja enintään 3 vuorokauden retkiin siinä vesistössä, jonka rannalla vaja sijaitsee. Kaluston lainaamisesta pidemmille retkille ja muihin vesistöihin on aina sovittava erikseen vajavastaavan kanssa. Koskikajakin voi kuljettaa ilmoittamatta 3 vuorokauden ajaksi pois vajan vesistöstä.

Seuran kalustolla ja varusteilla on kaksi peruskäyttötapaa:

A. Vuokrauskäyttö
Jos jäsen on maksanut pelkästään jäsenmaksun, niin voit vuokrata yhden kanootin vuorokausihinnalla.

B. Käyttöoikeuskäyttö
Jos jäsen on maksanut jäsenmaksun ja kalenterivuosittaisen käyttöoikeusmaksun, niin yhtä seuran kanoottia voi käyttää ilmaiseksi kerrallaan enintään 3 vuorokautta. Seuraavista alkavista vuorokausista on maksettava vuorokausihinta. Yhteisillä seuraretkillä käyttöoikeusmaksu kattaa myös kolmea vuorokautta pidemmät laina-ajat. Käyttökertojen lukumäärää ei ole rajattu.

Katso ajantasainen jäsen- ja käyttömaksuhinnasto.

Kanoottiin kuuluvat varusteet

Kanootin käyttöön kuuluvat varusteet kuten melontaliivit, mela, aukkopeitto, kuivaussieni, melan karkuremmi, melakelluke, pumppu, EA-pakkaus, kanoottikärryt, märkäpuku, varamela ja kansikompassi sisältyvät vuokraan. Varusteita voi ottaa kerrallaan yhden setin, muusta lainaamisesta on sovittava erikseen vajavastaavan kanssa.

Kanootin vuokraus seuraan kuulumattomille

Jäsen voi vuokrata yhden kanootin seuraan kuulumattomalle kunhan on itse mukana, kts. hinta jäsen- ja käyttömaksuhinnastosta. Muissa tapauksissa ota yhteyttä Tavinsulkaan.

Kanoottien varaaminen

Jäsen voi varata yhden kanootin tulevaa retkeä varten, sovi varaus vajavastaavan kanssa. Iltalenkkeille ja vastaaville kalustoa ei voi varata. Varaajan nimi, yhteystiedot, varausaika sekä mihin aikoo kanootin viedä on merkittävä oheiseen varauslistaan seuraavan vapaan numeron kohdalle. Varausnumero on merkittävä viereiseen varauskalenteriin. Varaus raukeaa, jos kanoottia ei ole haettu 2 tunnin sisällä merkitystä alkamisajasta.

Vastuut ja muuta huomioitavaa

Seuran kalustoa käyttäessään jäsen on vastuussa itsestään sekä seuran kanootista ja varusteista. Vuokratessaan kanootin seuraan kuulumattomalle jäsen on vastuussa kalustosta. Jos kanootti tai joku varusteista särkyy tai katoaa käyttäjän virheen vuoksi, on käyttäjä velvollinen korvaamaan tai korjaamaan vahingon. Mahdolliset vauriot on pääsääntöisesti korjattava itse. Jos vikaa ei osaa korjata, niin vahingosta on ilmoitettava vajavastaavalle ja vajassa olevaan vikavihkoon. Rikkinäinen kanootti on ehdottomasti merkittävä. Kurssien ja muiden seuratapahtumien aikaan seuran kalusto on ensisijaisesti varattu niille.

Lisää tietoa seuran kanoottien ja varusteiden käyttämisestä Melojan opas