Jäsentiedote koronaepidemiaan liittyen

SARS-CoV-2 -koronaviruksen aiheuttaman COVID-19 -epidemian voimistuessa Suomessa on otettu käyttöön valmiuslaki, ja siitä johtuen myös kokoontumisiin ja harrastustoimintaan on tullut lukuisia rajoituksia. Muun muassa yli 10 hengen yleisötilaisuudet on kielletty ja muutenkin kaikkia lähikontakteja tulee rajoittaa. Erittäin tärkeää on riskiryhmiin kuuluvien suojeleminen tartunnalta ettei terveydenhuolto ruuhkautuisi.

Ulkoilu on edelleen sallittua ja omasta fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista huolehtiminen on muut ihmiset ja tartuntariskit huomioiden jopa toivottavaa.

Melanvilauttajat ry tukee omalla toiminnallaan yhteistä tavoitetta lähikontaktien rajoittamisesta, jotta terveydenhuollon kantokyky kestäisi tulevan epidemian huipun.

Tällä on seuraavia vaikutuksia kevään ja kesän tapahtumiin ja niiden suunnitteluun:
– Uimahallivuorot on peruttu koko kevään ajalta uimahallin sulkemisesta johtuen.
– JYPSin kanssa yhteiset salivuorot ja sählyvuorot on peruttu tällä hetkellä 13.4. asti.
– Retki-ilta 2.4. on peruttu. Retkivastaava tiedottaa uudesta päivämäärästä myöhemmin.
– Vajatalkoot oli suunniteltu pidettäväksi 4.4. Tuomiolla ja 18.4. Naattialla. Nämä on toistaiseksi lykätty myöhemmin määriteltävään ajankohtaan.
– Seuran sääntömääräisen kevätkokouksen järjestäminen on vielä avoinna. Hallitus kartoittaa mahdollisuuksia järjestää kevätkokous etäkokouksena poikkeustilan vuoksi. Tavoista osallistua kokoukseen tiedotetaan myöhemmin kokouskutsussa.
– Kurssien, yhteislenkkien ja seuran reissujen aikataulutusta lykätään, kunnes tilanne rajoitusten osalta alkaa selkiytyä. Näistä tiedotetaan myöhemmin.

Tämänhetkinen tieto vaikutuksista valtakunnallisiin tapahtumiin:
– Suomi Meloo -tapahtuma on peruttu.
– Koskimelonnan kevätkilpailut, Myllykoski Bigwater, IceBreak ja Häjyrodeo on peruttu.
– Freestylemelonnan ja boatercrossin SM-kisojen ilmoittautuminen on toistaiseksi suljettu, mutta kisoja ei ole vielä virallisesti peruttu.
– Suomen melonta- ja soutuliiton kilpailutapahtumia ja leirejä koskevaa lisätietoa hankkia SMSL:n nettisivuilta.
Seuran toiminta kuitenkin jatkuu ja omaehtoinen melonta kaverin kanssa on sallittua ja toivottuakin! Ulkoliikuntaa suositellaan vahvasti ja melontahan on mitä parhainta tuuletusta niin ajatuksille kuin kehollekin. Vesien vapautuessa jäistä melontakausi alkaa normaalisti ja haluamme seurana kannustaa jäseniämme lähtemään vesille sankoin joukoin, mutta turvavälit huomioiden.

Haluamme varmistaa toimintamme turvallisuuden kaikille jäsenille. Jos sinulla on epidemian aikana lieviäkään flunssan oireita, ethän tule vajoille etkä lähde melomaan.

Koronaviruksen leviämisestä pinnoilta ja esineiden välityksellä ei ole olemassa tarkkaa tietoa. THL:n mukaan tartuntariski pinnoilta on pieni. Siitä huolimatta seuran kaluston osalta tulee noudattaa erityisen hyvää hygieniaa. Pesethän kätesi saippualla kotoa lähtiessä. Melojen kädensijojen puhdistaminen ennen ja jälkeen käytön on suositeltavaa, tähän voi varata mukaan esimerkiksi desinfiointiainetta. Käytetään kaluston kuivaamisessa mahdollisuuksien mukaan ainoastaan kuivia kaluston kuivausrättejä ja sieniä, annetaan märkien kuivua rauhassa. Vältetään koskettamasta kasvoja ja muistetaan pestä kädet kunnolla saippualla heti kotiin palatessa.

Melonta- ja soutuliitto on julkaissut toimintasuositukset seuroille koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Tämä MeVin ohjeistus on muotoiltu meidän toimintaamme sopivaksi näiden suositusten pohjalta.

Melanvilauttajien jäsenmaksu- ja käyttöoikeuslaskut on juuri äskettäin lähetetty sähköpostiin. Jos et saanut laskua, tai haluat maksaa muita kuin viitteellä laskutettuja maksuja, katso ohjeet

Haluamme tässä tilanteessa vahvistaa, että seuramme toiminta on vakaalla pohjalla ja maksamalla jäsen- ja käyttöoikeusmaksun voi melontaa harrastaa täysin normaalisti. Tässä tilanteessa melonta on yksi niistä harvoista harrastuksista, jota voi jatkaa turvallisesti ja muita vaarantamatta!

Hyvää kevään odotusta kaikesta huolimatta! Nähdään vesillä (suojaetäisyyden päästä)!

Melontaterveisin,
Melanvilauttajat ry / hallitus

Lisätietoja:
Ylimelanvilauttaja Tanja Balabin