Meloja 3 avovesi -kurssi 2.-4.9.2022 Porkkalanniemellä

Melanvilauttajien jäsenille mahdollisuus osallistua Meloja 3 avovesi -kurssille 2.-4.9. Porkkalanniemen vesillä. Kouluttajana kurssilla on NIL Sea Kayak Instructor merimelontakouluttaja Damijan Marin.

Meloja 3 avovesi -kurssi on uusi kurssi, joka tähtää Meloja 3 -taitokortin (EPP3 taitotesti) suorittamiseen. Kurssilla taitokorttia ei voi kuitenkaan suorittaa vaan kyse on kurssista, jolla harjoitellaan Meloja 3 -tason asioita. Kurssilla melotaan kajakeilla.

Kurssin tarkempi sisältö löytyy täältä: https://melontajasoutuliitto.fi/wp-content/uploads/2022/05/Meloja-3-avovesi.pdf

Ennakkovaatimukset kurssille osallistumiseksi:

Koulutuksen ohjelma:

Perjantai 2.9.
Saapumispäivä, ajoaika Porkkalanniemelle n. 4 h Jyväskylästä. Riippuen saapumisajasta Porkkalanniemen lähtöpaikkaan joko yöpyminen siinä rannassa tai lyhyehkö melonta yöpymispaikkaan. Toiveissa lähtö Jyväskylästä viimeistään klo 14, mutta tässä voidaan joustaa osallistujien mahdollisuuksista riippuen. Majoittuminen omissa majoitteissa.

Lauantai 3.9.
Täysi päivä Meloja 3-taitotason taitojen harjoittelua. Majoittuminen omissa majoitteissa.

Sunnuntai 4.9.
Taitoharjoittelu jatkuu, paluu lähtöpaikkaan klo 16 mennessä.  Autojen pakkaus, paluumatka Jyväskylään.

Osallistumismaksut:

Osallistumismaksu riippuu osallistujien määrästä. Käytännössä maksu on 125-200 e ja määräytyy suoraan osallistujamäärän mukaan. Osallistujia otetaan mukaan enintään 8 ja vähintään 5, jotta kurssi toteutuu. Paikkoja on rajoitetusti, joten ole nopea.
HUOM: Lisäksi kullekin tulee maksettavaksi omat matkustus- ja ruokakulut, osallistumismaksu kattaa vain melontaopetuksen. Matkustus järjestetään kimppakyydein lähtijöiden kesken.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSer6WfldJL8OnwkP7PJlnnluNvtbnGZFhD-WXJSCbX7zdtGbg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0 

Ilmoittautumisessa on seuraava etusijajärjestys 20.8. asti: 1. MeVin ohjaajat 2. MeVin jäsenet 3. Seuraan kuulumattomat. Kurssin toteutuminen varmistuu 20.8., johon mennessä täytyy olla kasassa vähintään minimiosallistujamäärä, jotta koulutus toteutuu. Tästä tiedotetaan ilmoittautuneita.

Lisätietoja: Tanja Balabin / 044 5504 246 / Signal tai tanja.balabin(a)melanvilauttajat.fi

Hieman taustatietoja kouluttajasta:
Damijan Marin on NIL Sea Kayak Instructor eli merimelontakouluttaja. Hänen päälajinsa on retkimelonta ja erityisesti hän nauttii aallokkomelonnasta. Damijan aloitti melontauransa vuonna 2012 Espoossa. Hän on melonut Suomessa, Norjassa, Sloveniassa ja Kroatiassa. Hän on syntynyt Sloveniassa ja asunut Suomessa noin 11 vuotta. Suomen kieli sujuu hyvin ja ammatiltaan hän on liikunnanopettaja.

Damijanin mielestä paras tapa oppia on opettaa. Hän on ollut melontauransa alusta asti erityisen kiinnostunut tekniikasta ja halunnut oppia kaikki mahdolliset tekniikat ja temput: miten on mahdollista meloa rennosti aalloissa, miten surffataan, miten käännetään kajakkia nopeammin ja tehokkaammin, miten melotaan tehokkaasti eteenpäin ja miten voi mennä ryhmän kanssa turvallisesti retkelle kelistä riippumatta.

Damijan vieraili Jyväskylässä kouluttamassa meviläisiä toukokuussa ja koulutuksiin osallistuneilta saatiin hyvin myönteistä palautetta Damijanin ohjauksesta.

Damijan on suorittanut seuraavat tutkinnot:

 • BCU coach level 2
 • NIL Guide
 • NIL Instructor
 • NIL Assessor
 • MESO kouluttaja

Ja hänellä on oikeudet seuraavien kokeiden vastaanottoon:

 • Sea kayaker
 • Advanced sea kayaker
 • EPP2 avovesi
 • EPP3 avovesi
 • NIL Guide
 • NIL Instructor