Tiedotteet

Kaikki tiedotteet

(Yhteensä 99)

Sivu: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10


Tiedote kesän 2020 peruskursseista 7.4.2020

Seura on suunnitellut, että tänä kesänä peruskurssit järjestetään seuraavina ajankohtina:

Tällä tietoa Suomen hallituksen rajoitteet koronaepidemian vuoksi ovat voimassa 13.5. saakka ja jatkosta ei ole tietoa. Avaamme kurssien ilmoittautumisen mikäli rajoituksia puretaan kurssiajankohtiin mennessä. Yhdelle kurssille otetaan n. 16 kurssilaista, joten ne menevät kurssin kouluttajat mukaan lukien kepeästi tuon 10 hengen kokoontumisrajoitteen yli.

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan melontakurssille tänä kesänä, voit jättää sähköpostiosoitteesi tästä linkistä aukeavalla lomakkeella. Lähetämme jätettyihin sähköpostiosoitteisiin tiedon, kun melontakurssien ilmoittautuminen avataan. Mikäli noilla ylläolevilla ajankohdilla kurssit eivät toteudu, mutta myöhemmin kesällä saadaan jollakin ajankohdalla kurssi pidettyä, myös siitä lähetetään sähköpostiviesti. Näin kursseista kiinnostuneiden ei tarvitse jatkuvasti päivystää tätä nettisivua. Huomaathan:

Terv. Tanja Balabin, ylimelanvilauttaja ja peruskurssivastaava
Melanvilauttajat ry:n hallituksen puolesta
yhteystiedot

Viimeksi päivitetty 7.4.2020 19:22


Tiedote kesän 2020 ohjaajakoulutuksesta 7.4.2020

7.4.2020 Tiedote kevään/kesän 2020 melontaohjaajakoulutuksesta

Seura oli järjestämässä melontaohjaajakoulutusta touko-kesäkuussa 2020. Tästä ehdittiin tiedottaa seuran maaliskuisessa ohjaajapalaverissä. Koronarajoitusten takia koulutusta on kuitenkin välttämätöntä siirtää. Koulutuksen oli tarkoitus alkaa toukokuun alussa, mutta silloin Suomen hallituksen rajoitustoimet, jotka kieltävät yli 10 hengen kokoontumiset, ovat yhä voimassa. Rajoitusten jatkosta ei ole tietoa, joten emme lähde muokkaamaan kurssin aikataulua vain joutuaksemme mahdollisesti muokkaamaan sitä uudelleen.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan MeVin melontaohjaajakoulutukseen kaudella 2020, voit jättää sähköpostiosoitteesi tästä linkistä aukeavalla lomakkeella. Lähetämme jätettyihin sähköpostiosoitteisiin tiedon, jos melontaohjaajakoulutus voidaan järjestää vielä tämän toimintakauden aikana.. Sähköpostin jättäminen ei ole ennakkoilmoittautuminen koulutukseen, vaan sillä saat tiedotuksen aiheesta.

Terv. Melanvilauttajat ry:n hallitus
yhteystiedot

Viimeksi päivitetty 7.4.2020 19:22


Jäsentiedote koronaepidemiaan liittyen 20.3.2020

SARS-CoV-2 -koronaviruksen aiheuttaman COVID-19 -epidemian voimistuessa Suomessa on otettu käyttöön valmiuslaki, ja siitä johtuen myös kokoontumisiin ja harrastustoimintaan on tullut lukuisia rajoituksia. Muun muassa yli 10 hengen yleisötilaisuudet on kielletty ja muutenkin kaikkia lähikontakteja tulee rajoittaa. Erittäin tärkeää on riskiryhmiin kuuluvien suojeleminen tartunnalta ettei terveydenhuolto ruuhkautuisi.

Ulkoilu on edelleen sallittua ja omasta fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista huolehtiminen on muut ihmiset ja tartuntariskit huomioiden jopa toivottavaa.

Melanvilauttajat ry tukee omalla toiminnallaan yhteistä tavoitetta lähikontaktien rajoittamisesta, jotta terveydenhuollon kantokyky kestäisi tulevan epidemian huipun. Tällä on seuraavia vaikutuksia kevään ja kesän tapahtumiin ja niiden suunnitteluun:

Tämänhetkinen tieto vaikutuksista valtakunnallisiin tapahtumiin:

Seuran toiminta kuitenkin jatkuu ja omaehtoinen melonta kaverin kanssa on sallittua ja toivottuakin! Ulkoliikuntaa suositellaan vahvasti ja melontahan on mitä parhainta tuuletusta niin ajatuksille kuin kehollekin. Vesien vapautuessa jäistä melontakausi alkaa normaalisti ja haluamme seurana kannustaa jäseniämme lähtemään vesille sankoin joukoin, mutta turvavälit huomioiden.

Haluamme varmistaa toimintamme turvallisuuden kaikille jäsenille. Jos sinulla on epidemian aikana lieviäkään flunssan oireita, ethän tule vajoille etkä lähde melomaan.

Koronaviruksen leviämisestä pinnoilta ja esineiden välityksellä ei ole olemassa tarkkaa tietoa. THL:n mukaan tartuntariski pinnoilta on pieni. Siitä huolimatta seuran kaluston osalta tulee noudattaa erityisen hyvää hygieniaa. Pesethän kätesi saippualla kotoa lähtiessä. Melojen kädensijojen puhdistaminen ennen ja jälkeen käytön on suositeltavaa, tähän voi varata mukaan esimerkiksi desinfiointiainetta. Käytetään kaluston kuivaamisessa mahdollisuuksien mukaan ainoastaan kuivia kaluston kuivausrättejä ja sieniä, annetaan märkien kuivua rauhassa. Vältetään koskettamasta kasvoja ja muistetaan pestä kädet kunnolla saippualla heti kotiin palatessa.

Melonta- ja soutuliitto on julkaissut toimintasuositukset seuroille koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Tämä MeVin ohjeistus on muotoiltu meidän toimintaamme sopivaksi näiden suositusten pohjalta.

Melanvilauttajien jäsenmaksu- ja käyttöoikeuslaskut on juuri äskettäin lähetetty sähköpostiin. Jos et saanut laskua, tai haluat maksaa muita kuin viitteellä laskutettuja maksuja, katso ohjeet

Haluamme tässä tilanteessa vahvistaa, että seuramme toiminta on vakaalla pohjalla ja maksamalla jäsen- ja käyttöoikeusmaksun voi melontaa harrastaa täysin normaalisti. Tässä tilanteessa melonta on yksi niistä harvoista harrastuksista, jota voi jatkaa turvallisesti ja muita vaarantamatta!

Hyvää kevään odotusta kaikesta huolimatta! Nähdään vesillä (suojaetäisyyden päästä)!

Melontaterveisin,
Melanvilauttajat ry / hallitus

Lisätietoja:
Ylimelanvilauttaja Tanja Balabin
yhteystiedot

Viimeksi päivitetty 20.3.2020 19:56


Retki-ilta 2.4.2020 - PERUTTU

Retkimelonnan kauden 2020 esittely ja suunnittelutilaisuus.

Illan alustava ohjelma
1) Seuratapahtumat
2) Yleiset tapahtumat
3) Seuraretket
4) Retkipaikkaesittelyt
5) Seuralaisten omat retkisuunnitelmat

Ajankohta: 2.4.2020 klo 17-20

Paikka: Jyvälän Setlementti ry, Paja-tila, Palokunnankatu 16, 40700 Jyväskylä

TERVETULOA MUKAAN!

Lisätiedot: Hannu, hannu.jalonen (ät) melanvilauttajat.fi / http://melanvilauttajat.fi

Tapahtuma Facebookissa

ILMOITTAUTUMINEN 1.4. mennessä - PERUTTU

Viimeksi päivitetty 18.3.2020 14:20


Kisakutsu: Freestyle-hallikisat – Pool Party 14.3.2020 - PERUTTU

Talvi on vihdoin saapunut Keski-Suomeen joten on aika nostaa paatit vesiltä, ravistella kauden hiekat ja rojut pois sisältä ja jatkaa kisakautta uimahallin lämmössä!

  Sarjat
 1. K1 pro
 2. K1 junnut (alle 18-v.)
 3. K1 höntsä/harrastesarja


Sekä Pro- että junnusarjassa voidaan jakaa miehet ja naiset omiin sarjoihinsa jos sarjaan tulee vähintään kolme osallistujaa. Lisäksi kisan jälkeen pidetään vapaamuotoinen Big Air-hyljehyppykisa, jossa kilpa-alustana toimii altaan hyppytorni. Käytettävissä 3m hyppytaso.

Kisaan on 10 € osallistumismaksu, joka pitää maksaa paikan päällä käteisellä. Osallistumismaksut käytetään uskomattomiin palkintoihin kilpailijoille. Lisäksi tulee maksaa uimahallin sisäänpääsymaksu.

Jälkipelit esim. pizzan ääressä jossain sopivassa paikassa!

Ilmoittautumiset Ville Eroselle ville.eronen (ä t) melanvilauttajat.fi - PERUTTU

Viimeksi päivitetty 18.3.2020 14:20


Melontaretki Norjaan 11-18(19).7.2020

ILMOITTAUTUMINEN - TÄYNNÄ!

Viime kesän Inarijärven melontavaellus saa jatkoa ja Jennillä on suuri ilo kutsua meviläiset hänen nykyiseen asuinmaahan Norjaan melomaan! Tiedossa on varmasti taas melontaviikko, joka on täynnä naurusta kipeytyneitä vatsalihaksia, luonnonrauhaa, huikeita maisemia ja ehkäpä pääsemme myös tällä reissulla pohtimaan iltaisin hieman reissun tuomia tunteita. 😊

Kvaløya on saari Tromssassa ja tarkoittaa valassaarta. Se on Norjan viidenneksi suurin saari ja sieltä löytyy niin pieniä kalastajakyliä kuin vain vesiteitse saavutettavia asumattomia rantojakin. Tällä 6+1 päivän melontavaelluksella pääsemme ihailemaan niin suoraan merestä nousevia jyrkkiä vuoria kuin valkoisia hiekkarantojakin. Arktinen vesi on kristallinkirkasta ja matkan varrella saamme nauttia rikkaasta Norjanmeren luonnosta. Reittimme varrelle mahtuu niin asumattomia seutuja ja saaria kuin pieniä ja tunnelmallisia kyliäkin. Iltaisin on mahdollisuus tehdä patikkaretkiä lähistön tuntureille tai kalastaa päivällinen suoraan merestä.

Vaelluksen aikana: Pääset tutustumaan Norjan melontavesiin, luontoon sekä sääolosuhteisiin. Pääset tutuksi vuorovesissä melomisesta ja opit, miten se tulee ottaa huomioon melontapäivän aikana. Opit lisää turvallisuusajattelusta vesillä ja oman melontavaelluksen suunnittelusta Norjassa. Tai sitten voit vain täysin siemauksin nauttia luonnosta, huikeista maisemista ja melonnasta.

Ajankohta: 11-18(19).7.2020. Melontavaelluksen kesto on 6 päivää plus yksi varapäivä, joka käytetään, jos joudumme pitämään välipäivän tuuliolosuhteiden vuoksi. Matkustuspäivät ovat 11.7 sekä 18 tai 19.7.

Paikka: Tromsø, Norja. Kvaløyan saari sijaitsee Tromssan välittömässä läheisyydessä.

Osallistujamäärä: 8

Opas: Jenni Antinaho. NPF:n (Norges Padleforbund) sertifioitu opas. Kotoisin Kannuksesta, Keski-Pohjanmaalta, nykyään koti löytyy Tromssasta, Norjasta. Suunnitellut ja melonut vuosien mittaan lukuisia melontavaelluksia. Eräopasopintojen aikana suorittanut merimelonnan erikoistumisen Suomessa ja Norjassa sekä hankkinut melontakokemusta myös Walesin vuorovesistä. Retkimelonnan lisäksi innostuu myös surffauksesta, rock hoppingista, vuorovesissä ja koskissa leikkimisestä.

Ohjelma: Reittimme kulkee Ersfjordenista Sommarøyn hiekkarannoille ja sieltä Sessøyan saaren kautta pitkin Vengsøy- ja Kaldfjordenia. Päätämme tämän rengasreitin vain muutama kilometri aloituspaikasta, kannaksen toiselle puolelle. Kulkusuunta ja lopullinen reittimme määräytyy säiden mukaan. Järjestäjä pidättää oikeuden tehdä ohjelmaan muutoksia.

Aikaisempi kokemus: (Meri)melonnan perusteet. Tuuli- ja aallokkomelontakokemusta. Osaat tehdä wet exitin mahdollisessa kaatumistilanteessa ja tiedät miten kiivetä takaisin kajakkiin avustettuna. Kestävyyttä ja kokemusta meloa noin 25 kilometrin päivämatkoja. Päivämatkat ovat noin 10-30 kilometrin mittaisia. Otathan yhteyttä, jos mietit, riittääkö melontakokemuksesi. Melomme pääosin saarten suojassa ja rantojen tuntumassa ja vältämme kovalla tuulella melomista. Matkan varrella on kuitenkin jonkun verran avoimia selkiä ja näiden ylityksessä tuulella tarvitaan aikaisempaa tuuli- ja aallokkomelontakokemusta sekä varmuutta meloa aallokossa.

Majoitus ja ruokailu: Yövymme omissa teltoissa luonnon helmassa. Alueella on paljon huikean hienoja telttapaikkoja. Ruuat valmistamme omilla retkikeittimillä. Juomavettä pääsemme täydentämään matkan varrella.

Vaelluksella tarvittavat oma varusteet: Melontakalusto (kajakki, aukkopeite, melontaliivit, mela). Yöpymisvarusteet (yöpyminen teltoissa), retkikeitin, omat ruuat. Ensiapupakkaus, kartta ja kompassi. Norjanmeren vesi on kylmää myös kesällä (noin +12 asteista) ja lämpötilat saattavat olla mitä tahansa +8 ja +30 asteen välillä. Kuivapuku ei ole välttämätön, mutta suositeltava. Vaihtoehtoisesti vaellukselle voi ottaa mukaan melonta-asun. Tarkemman luettelon tarvittavista varusteista saat ilmoittautumisen jälkeen. Varaa kajakki hyvissä ajoin jos käytät seuran kalustoa.

Järjestäjän tarjoamat varusteet: Järjestäjän puolelta tulevat tarvittavat turvallisuusvälineet.

Vaelluksen hinta: 2900 nok/hlö. Hintaan sisältyy opastus sekä yhteiset turvallisuusvälineet.

Kyydit: Kimppakyydit, kulut jaetaan omatoimisesti lähtijöiden kesken.

Turvalllisuus ja vakuutus: Kaikilla KaruArctic:n vaelluksilla turvallisuus on aina ensisijalla. Tämä taataan huolellisella etukäteissuunnittelulla ja vaelluksen aikana jatkuvalla seurannalla. Ilmoittautuessasi vaellukselle on kuitenkin hyvä tiedostaa, että vaikka pyrimme minimoimaan riskit, niitä aina tämän tyyppiseen toimintaan liittyy. Osallistujia ei ole vakuutettu vaelluksen ajaksi, joten kaikkien tulee huolehtia omasta, henkilökohtaisesta vakuutuksesta.

Vaelluksella noudatetaan Karu Arctic:n matkaehtoja: https://karuarctic.com/fi/contact-information/kurssi-ja-maksuehdot/. Luethan ne lävitse ennen ilmoittautumista. Ilmoittautumisellasi vahvistat hyväksyväsi matkaehdot.

Vaellus on ensisijaisesti tarkoitettu Melanvilauttajat ry:n jäsenille.

TERVETULOA MUKAAN! 😊

Lisätiedot: Hannu / MeVi: hannu.jalonen (ät) melanvilauttajat.fi / http://melanvilauttajat.fi Jenni / KaruArtic: info (ät) karuarctic.com / https://karuarctic.com

ILMOITTAUTUMINEN - TÄYNNÄ!

Viimeksi päivitetty 2.3.2020 17:08


Talvireissun suunnittelupalaveri 18.12.2019 klo 17.00

Tervetuloa Melanvilauttajien talvireissun suunnittelupalaveriin keskiviikkona 18.12.2019 klo 17.00. Palaveri pidetään Wilhelmiinan konditoriossa (Asemakatu 6).


Suunnitellaan perinteeksi muodostuneelle talvireissulle jatkoa. Tällä kertaa varsinaiseen reissuun lähdetään torstai-iltana 23.1. Paluu sunnuntaina-iltana 26.1.

Aiempina vuosina talvilajeja on harrastettu Tahkolla, Kolilla ja Vuokatissa. Nyt ollaan todennäköisesti lähdössä Tahkolle tai Kolille.

Palaverissa sovittavia asioita:
- Kohde
- Kyydit
- Majoitus

Ilmoittautuminen

Lisätiedot Hannulta

Viimeksi päivitetty 8.12.2019 12:12


Syyskokous ja kauden päättäjäiset 22.11.2019 klo 18.00

Tervetuloa Melanvilauttajien syyskokoukseen perjantaina 22.11.2019 klo 18.00 alkaen. Kokous pidetään Kauppalaisseuran kokous- ja saunatiloissa (Väinonkatu 30, 5. kerros).

  Kokouksen esityslista
 1. Kokouksen avaus.
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa.
 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
 4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys.
 5. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet seuraavalle kalenterivuodelle.
 6. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet. Hallituksessa on puheenjohtajan lisäksi 5-10 varsinaista sekä 1-2 varajäsentä.
 7. Valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastajaa taikka yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja varatilintarkastajaa.
 8. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
  8.1 Hallitus esittää että vuoden 2020 puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet vapautetaan käyttöoikeusmaksun maksamisesta ja ovat oikeutettuja käyttämään kalustoa käyttöoikeusmaksun mukaisesti.
 9. Kokouksen päättäminen.


Kokouksen jälkeen vietämme iltaa vapaamuotoisesti kauden päättäjäisten merkeissä. Tarjolla on vuoden aikana ansioituneiden seuran jäsenten palkitseminen, syömistä ja juomista, melontaleffojen ja kuvien katselua sekä tutustumista toisiin seuran jäseniin. Saunomista varten otathan saunavarusteet mukaan!

P.S. Jos sinulla on kuvia/leffoja, ota ne mukaan levyllä tai muistitikulla.


Viimeksi päivitetty 6.11.2019 13:08


Uimahallivuorot talvella 2019-2020 lauantaisin

HUOM! Kajakkien & varusteiden pesu ja desinfiointi
Hallin ulkopuolelta tuotava kalusto on AINA puhdistettava huolellisesti ja desinfioitava, meillä on hallin varastossa tätä varten desinfiointiruisku. Lattialta on myös siivottava roskat pois jotteivat ne kulkeude uimareiden jaloissa altaaseen.
Melonnan jälkeen kajakit on kuivattava sisältä, ja aukkopeitteet sekä liivit on huuhdeltava, kloorivesi haurastuttaa materiaaleja.

Seurallemme on varattu Aaltoalvarin 25 m allas lauantaisin klo 12.15-13.35, ensimmäinen kerta on 26.10.19, viimeinen kerta on 25.4.2020. Vuoroihin saattaa tulla muutoksia AaltoAlvarin muun käytön vuoksi, seuraa kalenteria.

Mitä maksaa?
Vapaaharjoittelukerroilla jäseniltä ainoastaan uimahallimaksu hallin kassaan, mahdollisten kurssien maksuista tiedot kurssi-infoissa.

Kalusto
Todennäköisesti saamme säilytykseen vain kolme pientä koskikajakkia, eli jos haluat käyttää seuran kajakkia on se noudettava Tuomiojärven vajalta. Kuljetuksiin voi kysellä apuja muilta tulijoilta.
Saamme lainata myös Meloiloan poolokajakkeja, lue kuitenkin lainausojeet.

Ilmoittautumiset vapaavuoroille
Altaaseen sopii 10 puljaajaa kerrallaan, etukäteisilmoittautumiset osoitteessa http://melanvilauttajat.nimenhuuto.com. Jos et ole vielä liittynyt nimenhuutoon, niin liittyminen onnistuu tästä.
Jos vapaavuoroilla on ruuhkaa, niin useammin käyneet voisivat oma-aloitteisesti jäädä pois jotta kaikki halukkaat pääsevät kauden aikaan treenaamaan hallissa.

Muuta:
HUOM! Altaaseen ei saa pudottautua kajakissa istuen (kaakelien vaurioitumisriski), vaan kajakkiin mennään vedessä.
Aaltoalvari on kieltänyt urheilushortsien käytön uima-asuina. Normaali uimapuku tai neopreenit käyvät.

Viimeksi päivitetty 20.10.2019 14:08


Melontaretki Inarijaärvelle 11.-17.8.19

Retkelle vapaana 2-3 paikkaa.

INARIJäRVI -Paikka, joka jokaisen suomalaisen pitäisi kokea elämänsä aikana- Inarijärvi on suomen kolmanneksi suurin järvi ja täynnä pieniä ja suuria, asumattomia saaria. Järven erämaisuus tekee syvän vaikutuksen. Luonto on karua, mutta juuri se tekee siitä niin kauniin. Järvi osaa olla myös ankara huonolla säällä ja tämä tekee siitä myös vaativan melontakohteen. Inarijärvi on niin suuri, että siellä voisi meloa vaikka koko kesän. Kuuden päivän melontavaelluksella saamme järvestä ja sen monista saarista jo kuitenkin hyvän kattauksen. Pahin räkkä on elokuussa jo ohitse, mutta varsinkin tuulettomissa paikoissa maissa, itikkaa vielä tulee olemaan. Toki riippuen millainen räkkävuosi pohjoisessa sattuu tulevana kesänä olemaan.

Retkelle ilmoittautuminen ja lisätiedot

Viimeksi päivitetty 17.7.2019 07:14


Sivu: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

RSS