Tiedotteet

Retket

(Yhteensä 1)


Melontaretki Norjaan 11-18(19).7.2020

ILMOITTAUTUMINEN - TÄYNNÄ!

Viime kesän Inarijärven melontavaellus saa jatkoa ja Jennillä on suuri ilo kutsua meviläiset hänen nykyiseen asuinmaahan Norjaan melomaan! Tiedossa on varmasti taas melontaviikko, joka on täynnä naurusta kipeytyneitä vatsalihaksia, luonnonrauhaa, huikeita maisemia ja ehkäpä pääsemme myös tällä reissulla pohtimaan iltaisin hieman reissun tuomia tunteita. 😊

Kvaløya on saari Tromssassa ja tarkoittaa valassaarta. Se on Norjan viidenneksi suurin saari ja sieltä löytyy niin pieniä kalastajakyliä kuin vain vesiteitse saavutettavia asumattomia rantojakin. Tällä 6+1 päivän melontavaelluksella pääsemme ihailemaan niin suoraan merestä nousevia jyrkkiä vuoria kuin valkoisia hiekkarantojakin. Arktinen vesi on kristallinkirkasta ja matkan varrella saamme nauttia rikkaasta Norjanmeren luonnosta. Reittimme varrelle mahtuu niin asumattomia seutuja ja saaria kuin pieniä ja tunnelmallisia kyliäkin. Iltaisin on mahdollisuus tehdä patikkaretkiä lähistön tuntureille tai kalastaa päivällinen suoraan merestä.

Vaelluksen aikana: Pääset tutustumaan Norjan melontavesiin, luontoon sekä sääolosuhteisiin. Pääset tutuksi vuorovesissä melomisesta ja opit, miten se tulee ottaa huomioon melontapäivän aikana. Opit lisää turvallisuusajattelusta vesillä ja oman melontavaelluksen suunnittelusta Norjassa. Tai sitten voit vain täysin siemauksin nauttia luonnosta, huikeista maisemista ja melonnasta.

Ajankohta: 11-18(19).7.2020. Melontavaelluksen kesto on 6 päivää plus yksi varapäivä, joka käytetään, jos joudumme pitämään välipäivän tuuliolosuhteiden vuoksi. Matkustuspäivät ovat 11.7 sekä 18 tai 19.7.

Paikka: Tromsø, Norja. Kvaløyan saari sijaitsee Tromssan välittömässä läheisyydessä.

Osallistujamäärä: 8

Opas: Jenni Antinaho. NPF:n (Norges Padleforbund) sertifioitu opas. Kotoisin Kannuksesta, Keski-Pohjanmaalta, nykyään koti löytyy Tromssasta, Norjasta. Suunnitellut ja melonut vuosien mittaan lukuisia melontavaelluksia. Eräopasopintojen aikana suorittanut merimelonnan erikoistumisen Suomessa ja Norjassa sekä hankkinut melontakokemusta myös Walesin vuorovesistä. Retkimelonnan lisäksi innostuu myös surffauksesta, rock hoppingista, vuorovesissä ja koskissa leikkimisestä.

Ohjelma: Reittimme kulkee Ersfjordenista Sommarøyn hiekkarannoille ja sieltä Sessøyan saaren kautta pitkin Vengsøy- ja Kaldfjordenia. Päätämme tämän rengasreitin vain muutama kilometri aloituspaikasta, kannaksen toiselle puolelle. Kulkusuunta ja lopullinen reittimme määräytyy säiden mukaan. Järjestäjä pidättää oikeuden tehdä ohjelmaan muutoksia.

Aikaisempi kokemus: (Meri)melonnan perusteet. Tuuli- ja aallokkomelontakokemusta. Osaat tehdä wet exitin mahdollisessa kaatumistilanteessa ja tiedät miten kiivetä takaisin kajakkiin avustettuna. Kestävyyttä ja kokemusta meloa noin 25 kilometrin päivämatkoja. Päivämatkat ovat noin 10-30 kilometrin mittaisia. Otathan yhteyttä, jos mietit, riittääkö melontakokemuksesi. Melomme pääosin saarten suojassa ja rantojen tuntumassa ja vältämme kovalla tuulella melomista. Matkan varrella on kuitenkin jonkun verran avoimia selkiä ja näiden ylityksessä tuulella tarvitaan aikaisempaa tuuli- ja aallokkomelontakokemusta sekä varmuutta meloa aallokossa.

Majoitus ja ruokailu: Yövymme omissa teltoissa luonnon helmassa. Alueella on paljon huikean hienoja telttapaikkoja. Ruuat valmistamme omilla retkikeittimillä. Juomavettä pääsemme täydentämään matkan varrella.

Vaelluksella tarvittavat oma varusteet: Melontakalusto (kajakki, aukkopeite, melontaliivit, mela). Yöpymisvarusteet (yöpyminen teltoissa), retkikeitin, omat ruuat. Ensiapupakkaus, kartta ja kompassi. Norjanmeren vesi on kylmää myös kesällä (noin +12 asteista) ja lämpötilat saattavat olla mitä tahansa +8 ja +30 asteen välillä. Kuivapuku ei ole välttämätön, mutta suositeltava. Vaihtoehtoisesti vaellukselle voi ottaa mukaan melonta-asun. Tarkemman luettelon tarvittavista varusteista saat ilmoittautumisen jälkeen. Varaa kajakki hyvissä ajoin jos käytät seuran kalustoa.

Järjestäjän tarjoamat varusteet: Järjestäjän puolelta tulevat tarvittavat turvallisuusvälineet.

Vaelluksen hinta: 2900 nok/hlö. Hintaan sisältyy opastus sekä yhteiset turvallisuusvälineet.

Kyydit: Kimppakyydit, kulut jaetaan omatoimisesti lähtijöiden kesken.

Turvalllisuus ja vakuutus: Kaikilla KaruArctic:n vaelluksilla turvallisuus on aina ensisijalla. Tämä taataan huolellisella etukäteissuunnittelulla ja vaelluksen aikana jatkuvalla seurannalla. Ilmoittautuessasi vaellukselle on kuitenkin hyvä tiedostaa, että vaikka pyrimme minimoimaan riskit, niitä aina tämän tyyppiseen toimintaan liittyy. Osallistujia ei ole vakuutettu vaelluksen ajaksi, joten kaikkien tulee huolehtia omasta, henkilökohtaisesta vakuutuksesta.

Vaelluksella noudatetaan Karu Arctic:n matkaehtoja: https://karuarctic.com/fi/contact-information/kurssi-ja-maksuehdot/. Luethan ne lävitse ennen ilmoittautumista. Ilmoittautumisellasi vahvistat hyväksyväsi matkaehdot.

Vaellus on ensisijaisesti tarkoitettu Melanvilauttajat ry:n jäsenille.

TERVETULOA MUKAAN! 😊

Lisätiedot: Hannu / MeVi: hannu.jalonen (ät) melanvilauttajat.fi / http://melanvilauttajat.fi Jenni / KaruArtic: info (ät) karuarctic.com / https://karuarctic.com

ILMOITTAUTUMINEN - TÄYNNÄ!

Viimeksi päivitetty 2.3.2020 17:08


RSS

Ohjeet ja liitto