Tiedotteet

Kaikki tiedotteet

(Yhteensä 82)

Sivu: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9


melonnan peruskurssi 5 30.6.–2.7.2014

*** Suuren kysynnän vuoksi järjestämme vielä viidennen melonnan peruskurssin. ***


Peruskurssien infot ja ilmoittautumisohjeet täällä.

Viimeksi päivitetty 19.6.2014 00:21


Kanoottipooloa

Meloiloa kutsuu Melanvilauttajat pooloilemaan kanssaan Kivelänrantaan eli ihan kiven heiton päähän Melanvilauttajien vajasta. Melanvilauttajat ovat tervetulleita pelaamaan kanoottipooloa Meloiloa ry:n jäsenhinnoilla koko kesän. Tarkoituksena on tuoda kahta seuraa lajeineen lähemmäs toisiaan samalla tarjoten molempien seurojen jäsenille laajemman lajivalikoiman.

Pooloa pelataan maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17 - n. klo 19 Pelin jälkeen saa saunoa mukavassa tunnelmassa Milo:n pari vuotta sitten remontoidussa saunassa. Sauna lämpiää joka treenin päätteeksi. Pooloharjoitukset ja pelit kestävät noin kaksi tuntia osallistujien toiveiden mukaan. Aloitamme aina lämmittelyillä, harjoittelemme erilaisia tekniikoita ja lopuksi pelaamme leikkimielisesti pooloa, jonka tiimellyksessä oppii myös monenlaista kajakinhallintaa. Mukaan tarvitsee uimapuvun, pyyhkeen (ja t-paidan) + vaatetuksen kelin mukaan.

Maanantain vuorot ovat tarkoitettu kaikille aivan aloittelijoista lähtien. Keskiviikon vuorot ovat hieman edistyneemmille, mikä tarkoittaa sitä että lähinnä kajakinhallinta on jo tuttua.

Melanvilauttajien jäsenille järjestämme kaksi ilmaista poolokokeilua esim. ma 16.6. ja ke 18.6. Toivomme, että osallistujat ilmoittautuvat etukäteen mukaan, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

- kajakkipoolon jäsenhinnat Melanvilauttajien tai Meloiloa ry:n jäsenille 6e/kerta (norm. 10e)
- tai 25 euroa /kausi (kaudet: alkukesä, heinäkuu, loppukesä)
- HUOM! Melanvilauttajille erikseen järjestetyt poolon kokeilukerrat ovat ilmaisia.

Toivomme, että mahdollisimman moni Melanvilauttaja tulee kokeilemaan tätäkin hauskaa melontalajia. Ilmoittautumiset Milo:n nimenhuudossa.

Viimeksi päivitetty 10.6.2014 20:38


Koskimelonnan alkeiskurssi ma-ke 23.-25.6.2014

Tervetuloa koskimelonnan alkeiskurssille ma-ke 23.-25.6. Käydään kolmena iltana melomassa lähiseudun koskissa. Kokoontuminen Tuomiojärven vajalle klo 17.00. paluu noin klo 22.00. Kurssilla ei keskitytä pelkästään "kosken laskemiseen", vaan tehtävillä harjoitteilla annetaan valmiuksia hauskaan, monipuoliseen ja turvalliseen koskissa liikkumiseen. Koskimelontataidoista on hyötyä myös aallokkomelonnassa merellä ja järvellä, sekä jokimelonnassa.

Kurssilla läpikäydään mm. seuraavat asiat:

 • - koskimelontavälineet
  - koskessa uiminen (jokainen koskimeloja ui jossain vaiheessa)
  - laskulinjan valinta ja koskessa liikkuminen
  - virrasta poistuminen ja virtaanlähtö

Muuta:

 • - hinta Mevin jäsenille 70 euroa/hlö, muille 90 euroa
  - osallistumisen ehdoton edellytys on uimataito
  - eskimokäännöstä ei tarvitse osata, sen tekemiseen toki tulee runsaasti hyviä tilaisuuksia
  - jonkin verran melontakokemusta ja kajakin perushallinta
  - alle 18-vuotiailta vanhempien lupa
  - seura ei ole vakuuttanut osallistujia
  - nenänipsu ja märkäpuku ovat ihan hyviä varusteita, eivät välttämättömiä
  - kalustoa ei tarvitse erikseen varata, kaikki seuran koskarit ovat tuolloin kurssikäytössä
  - kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 10 ensimmäistä

Ilmoittautumiset tällä lomakkeella.

Kurssin ohjaavat melontaohjaajat Sanna Kauppinen ja Jari Kovanen
Lisätetoja Jarilta, puh. 050 3003868

Viimeksi päivitetty 3.6.2014 21:37


Melontavaellus Konnevedelle 4.-6.7.2014

MeVi järjestää viikonlopun pituisen melontavaelluksen Konnevedelle, tulevaan kansallispuistoon heinäkuun alussa 4-6.7. Reissun vetäjänä toimii Mallu elikkästä Maarit Posio ja apuohjaajana Kaisa Peltonen. Reissu toteutetaan leppoosalla otteella ja aikataulut säädetään retkulaisten kunnon sekä sääolosuhteiden mukaan. Retki on matalan kynnyksen melontavaellus, jonne ovat tervetulleita sekä aloittelijat että konkarit. Huomioitavaa on, että retkelle lähtijät sitoutuvat kulkemaan yhdessä ryhmässä hitaimman melojan tahdin mukaan.

EDELLYTYKSET RETKELLE OSALLISTUMISEKSI

 • Melonnan peruskurssi käyty tai omaat vastaavat melontataidot
 • Olet harjoitellut pelastautumista veden varasta takaisin kajakkiin
 • Osaat perusretkeilytaidot (tyyliin asua teltassa ja kokata eräolosuhteissa ruokaa..)
 • Osaat pakata kajakin tai kysyt tähän ohjaajilta apua ennen reissua
 • Aiempaa kokemusta melontavaellukselta ei tarvitse kuitenkaan olla, saat toki ohjausta ja apua tarvittaessa!
 • Sitoudut ryhmässä kulkemiseen
 • Pipo ei kiristä päätä liikaa :)

Paikan päälle mennään kimppakyyteillä, jotka järjestellään osallistujien kesken ja bensakulut jaetaan. Kehityksenä viime vuodesta pyrimme järkkäämään tänä vuonna ruoka & telttaparit, jotta majoite- ja keitinmäärä pysyisi kohtuullisena. Muutoin ruokajärjestelyt osallistujat hoitavat itse. Lähtö tapahtuu perjantaina aamupäivällä ja paluu sunnuntaina illalla.

Päivämatkat ovat suunnitelman mukaan perjantaina noin 10 km, lauantaina 20-22 km ja sunnuntaina noin 12 km. Lisälenkit mahdollisia, mikäli intoa ja jaksamista porukalla riittää. Huomioithan, että muutoksia voi aina tulla! Konnevedellä on isoja selkiä, joten tuulisellä kelillä reittiä voidaan joutua säätämään suojaisammaksi. Muutenkin on hyvä lähteä liikkeelle avoimella seikkailumielellä. Konnevedellä on myös mahdollisuus patikointiretkeen, esim. Kalajanvuoren alueella. Tästä neuvotellaan ennen lähtöä osallistujien kesken.

Melontavaellukselle mahtuu mukaan 10 henkilöä. Puolet paikoista on varattu ensikertalaisille MeVin melontavaellukselle osallistujille. Ilmoittautumiset suoraan Mallulle sähköpostitse. Lisätietoja voit kysellä ohjaajilta ja tarkemmat aikataulut kerrotaan ilmoittautuneille jahka ne selviävät :)

Innostunein melontaterveisin Mallu ja Kaisa

ILMOITTAUTUMISET:
Maarit Posio, melontaohjaaja, eräopas
maarit.posio.tt@gmail.com
044-5200 420

Kaisa Peltonen, melontaohjaaja
kaisa.m.peltonen@gmail.com
040-7780 541

Viimeksi päivitetty 22.5.2014 20:44


Vajatalkoot, huutokauppa, kirpputori ja Wear It Finland 17.5.2014

onnessa pesee, nimittäin Suomen uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto järjestää 17.5. tapahtuman, jossa on ideana kerätä väkeä yhteen, ja ottaa kuva, jossa kaikilla on pelastusliivit päällä.

Nythän meillä on loistava tilaisuus kiilata osallistujien kärkeen, koska sattumalta vajatalkoot osuvat samalle päivälle :) Eli molemmissa paikoissa räpsästään jossain vaiheessa ryhmäpotretti, käykäähän kampaajalla! Oikeasti, viimevuotisia tuloksia kun katsoo niin eipä kovin isoja joukkueita ole ollut mukana, meillä on mahdollisuus kiilata kärkeen. Lisätietoa tässä: http://www.suh.fi/tiedotus/wear_it_finland

VAJATALKOOT siis näin:

Naattian vaja 17.5. klo 10

Tuomion vaja 17.5. klo 12

Molemmissa paikoissa lähinnä siistimistä, ilmoitustaulujen selkeyttämiskuvioita, evävaijereiden uusimisia ja katsotaan muutenkin onko kajakit kunnossa.

KIRPPUTORI Tuomion vajalla klo 12.00-13.00

Tuo tarpeettomat melontakamppeesi pelastamaan jonkun toisen kesä!

HUUTOKAUPPA Tuomion vajalla klo 12.30

Huutokaupattavaksi päätyi kaksi tuotetta:

1) Hiilikuituinen kuppimela, pituus 215, lapakulmaa en tullut mitanneeksi. Lähtöhinta 80 euroa.

Kuva tässä: https://drive.google.com/file/d/0B7VydH1gBSzlY3FXLTM1RThqR1U/edit?pli=1

2) Wavesport Transformer T2 -freestylekajakki, ilmapusseineen ilman aukkopeittoa, eikä tähän malliin kuuluvat perän ja keulan jatkopalatkaan valitettavasti ole tallessa. Lähtöhinta 40 euroa. Sensation over the nation sanoi ameriikkalainen: http://boatertalk.com/article/article.php?id=137 ja myytävänä olevan volttikoneen kuva on tässä: https://drive.google.com/file/d/0B7VydH1gBSzlV2dzaXNlM245X1U/edit?usp=sharing

Molemmat kamppeet myydään siinä kunnossa kun ovat. Tarjouksia voi laittaa minulle sähköpostilla, jari.kovanen (at) kotikone.fi. Kerro samalla, paljonko olet enintään valmis maksamaan, pidän sinut kisassa mukana vitosen korotuksilla niin kauan kuin antamasi limitti riittää ja on tarpeen.

Tervetuloa, kelit on hyvät ja tarjolla on ylimelanvilauttajan ostamien pahojen voileipäkeksien lisäksi myös kahvia, teetä ja taloudenhotaijan ostamia parempia eväitä. Vai miten se meni.

Rohkeimmat voivat toki käydä siitä sitten talkoiden päätteeksi myös vesillä :)

t. Jari


Viimeksi päivitetty 14.5.2014 16:37


Kesän 2014 peruskurssit

Peruskurssien tiedot lötyvät täätä:

Viimeksi päivitetty 22.4.2014 10:43


Kevätkokous 23.4.2014 klo 18.00

Tervetuloa Melanvilauttajien kevätkokoukseen keskiviikkona 23.4.2014 klo 18.00 alkaen. Kokous pidetään Prontoni-kokoustilassa Sepänkeskuksessa, Kyllikinkatu 1.

Tarjoilupuolena lähinnä kahvileipäosastoa & kahvia /teetä/mehua. Mahdollisuus keskustella alkavan ulkomelontakauden mieltäpolttavista aiheista, kuten retkikohteista, varustuksesta, kursseista. Lisäksi extrabonuksena katsomme yhdityksemme omistuksessa olevia melontavideoita, mm. Sea Kayak essentials-sarjan tuotoksia, hyödyllisiä knoppeja Tuomiojärven aaltoihin ;)

Viimeksi päivitetty 9.4.2014 13:37


Vielä kaksi hallivuora

5.4. on normaali vapaavuoro,
ja 12.4. olisi pelastautumiskurssi, mikäli ilmoittautuneita on 7.4. klo 16 mennessä vähintään 6, muuten vuoro on vapaaharjoitteluvuoro.
Vuoro on klo 12-13.30, ja kurssilaisille tulee listätiedot sähköpostiin nimenhuudon kautta, mutta kannattaa varautua auttamaan Tuomion vajalla kajakkien roudaamisessa klo 11.

Hinnat:

Kurssien hinnat 21 euroa + uimahallimaksu

Vapaaharjoittelukerrat 4 euroa + uimahallimaksu

Kurssi- & vapaaharjoittelumaksut seuran tilille, koko kevät kertamaksuna 15.4., uimahallimaksun jokainen maksaa Aaltoalvarin kassalle.

Kajakkien & varusteiden pesu ja desinfiointi:

Altaaseen vietävä kalusto on puhdistettava huolellisesti ennen altaaseen laskemista, ulkoa tuotava kalusto on myös desinfioitava, meillä on hallin varastossa tätä varten desinfiointiruisku.

Ilmoittautumiset sekä kursseille että vapaavuoroille:

Altaaseen sopii 10 puljaajaa kerrallaan, jotenka sekä kursseille että vapaaharjoituksiinkin on ilmoittauduttava etukäteen osoitteessa http://melanvilauttajat.nimenhuuto.com.

Jos et ole vielä liittynyt nimenhuutoon, niin liittyminen onnistuu tästä http://melanvilauttajat.nimenhuuto.com/public_join?pass=tftfka.

Muuta:

Aaltoalvari on kieltänyt urheilushortsien käytön uima-asuina. Normaali uimapuku tai neopreenit käyvät. Eskimokursseille tulee useampia ohjaajia, pyrimme näin antamaan enemmän henkilökohtaista apua kuin aiemmin. Etenkin eskimotreeneissä uima-/sukelluslaseista on hyötyä, kirkkaassa vedessä on kiva katsella melan asentoa ja miettiä syntyjä syviä kun kelluu pää alaspäin altaassa.

Viimeksi päivitetty 31.3.2014 06:37


Jäsenmaksut v. 2014

Ykkösjäsenen jäsenmaksu, sekä käyttöoikeus- ja vajapaikkamaksuun tehtiin syyskokouksessa 5 €:n korotukset. Vuoden 2014 maksujen eräpäivä on 16.2.2014.

 • Katso maksuohjeet täältä)
 • Viimeksi päivitetty 10.2.2014 13:38


  Uimahallivuorot lauantaisin

  Seurallemme on varattu Aaltoalvarin 25 m allas lauantaisin klo 12-13.30, ensimmäinen kerta on nyt 4.1. ja viimeinen kerta on 12.4.

  Pelastumiskurssit: eka 11.1. ja toinen 22.3.

  Eskimokäännöskurssit eka 18.1. ja toinen ja 1.2.

  Muilla kerroilla allas on vapaaharjoittelua varten, ja toki silloinkin voi kysellä vinkkejä kokeneemmilta. Vapaaharjoitteluihin voi käyttää myös seuran kalustoa, kts. alempaa ohjeet.

  Hinnat:

  Kurssien hinnat 21 euroa + uimahallimaksu

  Vapaaharjoittelukerrat 4 euroa + uimahallimaksu

  Kurssi- & vapaaharjoittelumaksut seuran tilille, koko kevät kertamaksuna 15.4., uimahallimaksun jokainen maksaa Aaltoalvarin kassalle.

  Kajakkien & varusteiden pesu ja desinfiointi:

  Altaaseen vietävä kalusto on puhdistettava huolellisesti ennen altaaseen laskemista, ulkoa tuotava kalusto on myös desinfioitava, meillä on hallin varastossa tätä varten desinfiointiruisku.

  Ilmoittautumiset sekä kursseille että vapaavuoroille:

  Altaaseen sopii 10 puljaajaa kerrallaan, jotenka sekä kursseille että vapaaharjoituksiinkin on ilmoittauduttava etukäteen osoitteessa http://melanvilauttajat.nimenhuuto.com.

  Jos et ole vielä liittynyt nimenhuutoon, niin liittyminen onnistuu tästä http://melanvilauttajat.nimenhuuto.com/public_join?pass=tftfka.

  Jos vapaavuoroilla on ruuhkaa, niin pyrimme tasaamaan osallustimusikerrat niin, että kaikki halukkaat pääsevät kauden aikaan treenaamaan hallissa, eli useimmin käyvät saattavat joutua jollakin kerralla antamaan tilaa harvemmin käyneille.

  Seuran kalusto kursseilla:

  Pyrimme saamaan taas muutamia kajakkeja säilytykseen uimahallin varastoon. Nämä käydään putsaamassa painepesurilla joko 9.1. klo 18 tai 11.1. klo 10.30, toivottavaa olisi että kurssilaiset osallistuisivat pesutalkoisiin. Jos haet vapaavuoroille seuran kalustoa vajalta, huolehdithan puhdistamisesta ennen altaaseen vientiä. Kuljetuksiin voi kysellä apuja muilta tulijoilta, minä voin kuskailla 2-3 paattia/kerta kun olen hallille tulossa.

  Muuta:

  Aaltoalvari on kieltänyt urheilushortsien käytön uima-asuina. Normaali uimapuku tai neopreenit käyvät. Eskimokursseille tulee useampia ohjaajia, pyrimme näin antamaan enemmän henkilökohtaista apua kuin aiemmin. Etenkin eskimotreeneissä uima-/sukelluslaseista on hyötyä, kirkkaassa vedessä on kiva katsella melan asentoa ja miettiä syntyjä syviä kun kelluu pää alaspäin altaassa.

  Viimeksi päivitetty 7.3.2014 16:33


  Sivu: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

  RSS

  Ohjeet ja liitto