Tiedotteet

Kaikki tiedotteet

(Yhteensä 76)

Sivu: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8


Syyskokus ja kauden päättäjäiset 21.11.2014 klo 18.30

Tervetuloa Melanvilauttajien syyskokoukseen perjantaina 21.11.2014 klo 18.30 alkaen. Kokous pidetään Kauppalaisseuran kokous- ja saunatiloissa (Väinonkatu 30, 5. kerros).

Kokouksessa päätetään ensi vuoden toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta, valitaan ylimelanvilauttaja kaudelle 2015 sekä johtokunna erovuoroisten jäsenten tilalle kolme uutta johtokunnan jäsentä. Ainakin yksi nykyisistä jäsenistä ei pysty enää jatkamaan, eli jos sinulla on ideoita ja intoa, aikaa homma ei lopulta paljon vie, tulepa mukaan seuratoimintaan ja johtokuntaan!


Toimitasuunnitelma ja talousarvioesitys ovat jäsenten kommentoitavissa, jos et ole saanut linkkiä tiedostoihin, voit pyytää sen Jarilta: jari.kovanen (at) kotikone.fi.

P.S. Jos sinulla on kuvia/leffoja, ota ne mukaan levyllä tai muistitikulla, kokoustiloissa ei ole käytössä verkkoa.

Viimeksi päivitetty 6.11.2014 05:34


Melontaretki Mämminiemeen 25.-26.10.

Järjestämme la-su 25.-26.10. melontaretken Päijänteellä. Melotaan lauantaina MeVin Naattian vajalta Mämminiemeen ja sunnuntaina takaisin hieman eri reittiä. Matkaa kummallekin päivälle tulee noin 20 km riippuen osallistujien innokkuudesta meloa lisälenkkiä ja myös sääolosuhteista.

Yövytään Mämminiemessä telttamajoituksessa. Retken vetäjänä toimii melontaohjaaja Tanja Männistö ja apuohjaajana melontaohjaaja Risto Hokkanen. Retkellä melotaan hitaimman melojan tahdin mukaan koko ryhmä yhdessä mennen tullen. Sääolosuhteet voivat syksyllä olla haastavat ja hypotermiariski on todellinen kylmän veden vuoksi. Tämän vuoksi lähtijöiltä edellytetään lämpimiä varusteita, vedenpitävästi pakattuja vaihtovaatteita sekä erityisesti kastuessaankin toimivia käsineitä plus melontakokemusta. Osallistuvien tulee myös hallita perusmelontataidot, olla harjoitellut takaisin kajakkiin pelastautumista kaatumisen sattuessa, jaksaa meloa vaivatta 20 km päivämatka, osata perusretkeilytaidot (teltassa yöpyminen, riittävät varusteet syyskelille, ruoanlaitto eräolosuhteissa...) sekä osata pakata kajakkinsa. Mukaan omat leiriytymisvälineet (teltta, makuupussi, keittovälineet yms.). Seuran melontakalustoa käyttävien on syytä varata kalusto etukäteen ja tarkistaa kajakin kunto ennen retkelle lähtöä. Voidaan kasailla ruoka/telttakuntajärjestelyä, jossa 2-3 henkilöä jakaa teltan ja kokkailee yhteiset ruoat. Tämä mikäli kiinnostusta/tarvetta löytyy.

Lähtö retkelle tapahtuu Naattian vajalta lauantaina 25.10. klo 10.30 eli paikalle on syytä saapua jo aikaisemmin. Sunnuntaina palataan viimeistään illaksi samaan paikkaan. Reissulle mahtuu mukaan 10 henkilöä. Ilmoittautumiset allekirjoittaneelle sähköpostilla. Ilmoita ainakin nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, mahdolliset melontaan vaikuttavat sairaudet/lääkitykset ja kiinnostus ruoka/telttakuntajärjestelyyn (jos olet kiinnostunut ilmoita myös ruokavaliorajoitteet ja satutko omistamaan retkikeittimen ja teltan ja kuinka monta majoittujaa telttaan sopii ja minkä kokoinen kattila keittimessä on). Retkellä on säävaraus, lähtöpäätös tehdään perjantaina sääennusteen mukaan. Seura ei ole vakuuttanut retkelle osallistujia ja muutokset retkiohjelmassa ovat mahdollisia. Lisätietoja voit kysellä ohjaajilta.

Melontaterveisin,
Tanja M.
tanja.mannisto@gmail.com
puh. 0445504246

Viimeksi päivitetty 9.10.2014 08:26


torstain junnunmelonnat

Viikolla 34 alkaa ensimmäinen kolmesta tämän syksyn viikottaisesta junnumelonnasta.


Paikkana on Kivelänranta. Aika To (21.8, 28.8, 4.9) klo 17:30-19:30. Vanhemmat voivat käyttää ajan omiin harrastuksiinsa esim Mevin torstaimelontaan. Ilmoittautuminen tällä lomakkeella. Lisätietoja heidi@meloiloa.net

Viimeksi päivitetty 19.8.2014 05:50


torstain koskimelonnat

Torstaisin koskikurssin käyneille sopivaa iltaohjelmaa


Eli käydään melomassa lähiseudun koskilla, lŠhtš Tuomion vajalta klo 17, paluu noin klo 21 (Konnekoskelta 22). Ilmoittautumiset nimenhuudossa nimenhuudossa.

Viimeksi päivitetty 11.7.2014 20:54


melonnan peruskurssi 5 30.6.–2.7.2014

*** Suuren kysynnän vuoksi järjestämme vielä viidennen melonnan peruskurssin. ***


Peruskurssien infot ja ilmoittautumisohjeet täällä.

Viimeksi päivitetty 19.6.2014 00:21


Kanoottipooloa

Meloiloa kutsuu Melanvilauttajat pooloilemaan kanssaan Kivelänrantaan eli ihan kiven heiton päähän Melanvilauttajien vajasta. Melanvilauttajat ovat tervetulleita pelaamaan kanoottipooloa Meloiloa ry:n jäsenhinnoilla koko kesän. Tarkoituksena on tuoda kahta seuraa lajeineen lähemmäs toisiaan samalla tarjoten molempien seurojen jäsenille laajemman lajivalikoiman.

Pooloa pelataan maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17 - n. klo 19 Pelin jälkeen saa saunoa mukavassa tunnelmassa Milo:n pari vuotta sitten remontoidussa saunassa. Sauna lämpiää joka treenin päätteeksi. Pooloharjoitukset ja pelit kestävät noin kaksi tuntia osallistujien toiveiden mukaan. Aloitamme aina lämmittelyillä, harjoittelemme erilaisia tekniikoita ja lopuksi pelaamme leikkimielisesti pooloa, jonka tiimellyksessä oppii myös monenlaista kajakinhallintaa. Mukaan tarvitsee uimapuvun, pyyhkeen (ja t-paidan) + vaatetuksen kelin mukaan.

Maanantain vuorot ovat tarkoitettu kaikille aivan aloittelijoista lähtien. Keskiviikon vuorot ovat hieman edistyneemmille, mikä tarkoittaa sitä että lähinnä kajakinhallinta on jo tuttua.

Melanvilauttajien jäsenille järjestämme kaksi ilmaista poolokokeilua esim. ma 16.6. ja ke 18.6. Toivomme, että osallistujat ilmoittautuvat etukäteen mukaan, mutta tämä ei ole välttämätöntä.

- kajakkipoolon jäsenhinnat Melanvilauttajien tai Meloiloa ry:n jäsenille 6e/kerta (norm. 10e)
- tai 25 euroa /kausi (kaudet: alkukesä, heinäkuu, loppukesä)
- HUOM! Melanvilauttajille erikseen järjestetyt poolon kokeilukerrat ovat ilmaisia.

Toivomme, että mahdollisimman moni Melanvilauttaja tulee kokeilemaan tätäkin hauskaa melontalajia. Ilmoittautumiset Milo:n nimenhuudossa.

Viimeksi päivitetty 10.6.2014 20:38


Koskimelonnan alkeiskurssi ma-ke 23.-25.6.2014

Tervetuloa koskimelonnan alkeiskurssille ma-ke 23.-25.6. Käydään kolmena iltana melomassa lähiseudun koskissa. Kokoontuminen Tuomiojärven vajalle klo 17.00. paluu noin klo 22.00. Kurssilla ei keskitytä pelkästään "kosken laskemiseen", vaan tehtävillä harjoitteilla annetaan valmiuksia hauskaan, monipuoliseen ja turvalliseen koskissa liikkumiseen. Koskimelontataidoista on hyötyä myös aallokkomelonnassa merellä ja järvellä, sekä jokimelonnassa.

Kurssilla läpikäydään mm. seuraavat asiat:

 • - koskimelontavälineet
  - koskessa uiminen (jokainen koskimeloja ui jossain vaiheessa)
  - laskulinjan valinta ja koskessa liikkuminen
  - virrasta poistuminen ja virtaanlähtö

Muuta:

 • - hinta Mevin jäsenille 70 euroa/hlö, muille 90 euroa
  - osallistumisen ehdoton edellytys on uimataito
  - eskimokäännöstä ei tarvitse osata, sen tekemiseen toki tulee runsaasti hyviä tilaisuuksia
  - jonkin verran melontakokemusta ja kajakin perushallinta
  - alle 18-vuotiailta vanhempien lupa
  - seura ei ole vakuuttanut osallistujia
  - nenänipsu ja märkäpuku ovat ihan hyviä varusteita, eivät välttämättömiä
  - kalustoa ei tarvitse erikseen varata, kaikki seuran koskarit ovat tuolloin kurssikäytössä
  - kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 10 ensimmäistä

Ilmoittautumiset tällä lomakkeella.

Kurssin ohjaavat melontaohjaajat Sanna Kauppinen ja Jari Kovanen
Lisätetoja Jarilta, puh. 050 3003868

Viimeksi päivitetty 3.6.2014 21:37


Melontavaellus Konnevedelle 4.-6.7.2014

MeVi järjestää viikonlopun pituisen melontavaelluksen Konnevedelle, tulevaan kansallispuistoon heinäkuun alussa 4-6.7. Reissun vetäjänä toimii Mallu elikkästä Maarit Posio ja apuohjaajana Kaisa Peltonen. Reissu toteutetaan leppoosalla otteella ja aikataulut säädetään retkulaisten kunnon sekä sääolosuhteiden mukaan. Retki on matalan kynnyksen melontavaellus, jonne ovat tervetulleita sekä aloittelijat että konkarit. Huomioitavaa on, että retkelle lähtijät sitoutuvat kulkemaan yhdessä ryhmässä hitaimman melojan tahdin mukaan.

EDELLYTYKSET RETKELLE OSALLISTUMISEKSI

 • Melonnan peruskurssi käyty tai omaat vastaavat melontataidot
 • Olet harjoitellut pelastautumista veden varasta takaisin kajakkiin
 • Osaat perusretkeilytaidot (tyyliin asua teltassa ja kokata eräolosuhteissa ruokaa..)
 • Osaat pakata kajakin tai kysyt tähän ohjaajilta apua ennen reissua
 • Aiempaa kokemusta melontavaellukselta ei tarvitse kuitenkaan olla, saat toki ohjausta ja apua tarvittaessa!
 • Sitoudut ryhmässä kulkemiseen
 • Pipo ei kiristä päätä liikaa :)

Paikan päälle mennään kimppakyyteillä, jotka järjestellään osallistujien kesken ja bensakulut jaetaan. Kehityksenä viime vuodesta pyrimme järkkäämään tänä vuonna ruoka & telttaparit, jotta majoite- ja keitinmäärä pysyisi kohtuullisena. Muutoin ruokajärjestelyt osallistujat hoitavat itse. Lähtö tapahtuu perjantaina aamupäivällä ja paluu sunnuntaina illalla.

Päivämatkat ovat suunnitelman mukaan perjantaina noin 10 km, lauantaina 20-22 km ja sunnuntaina noin 12 km. Lisälenkit mahdollisia, mikäli intoa ja jaksamista porukalla riittää. Huomioithan, että muutoksia voi aina tulla! Konnevedellä on isoja selkiä, joten tuulisellä kelillä reittiä voidaan joutua säätämään suojaisammaksi. Muutenkin on hyvä lähteä liikkeelle avoimella seikkailumielellä. Konnevedellä on myös mahdollisuus patikointiretkeen, esim. Kalajanvuoren alueella. Tästä neuvotellaan ennen lähtöä osallistujien kesken.

Melontavaellukselle mahtuu mukaan 10 henkilöä. Puolet paikoista on varattu ensikertalaisille MeVin melontavaellukselle osallistujille. Ilmoittautumiset suoraan Mallulle sähköpostitse. Lisätietoja voit kysellä ohjaajilta ja tarkemmat aikataulut kerrotaan ilmoittautuneille jahka ne selviävät :)

Innostunein melontaterveisin Mallu ja Kaisa

ILMOITTAUTUMISET:
Maarit Posio, melontaohjaaja, eräopas
maarit.posio.tt@gmail.com
044-5200 420

Kaisa Peltonen, melontaohjaaja
kaisa.m.peltonen@gmail.com
040-7780 541

Viimeksi päivitetty 22.5.2014 20:44


Vajatalkoot, huutokauppa, kirpputori ja Wear It Finland 17.5.2014

onnessa pesee, nimittäin Suomen uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto järjestää 17.5. tapahtuman, jossa on ideana kerätä väkeä yhteen, ja ottaa kuva, jossa kaikilla on pelastusliivit päällä.

Nythän meillä on loistava tilaisuus kiilata osallistujien kärkeen, koska sattumalta vajatalkoot osuvat samalle päivälle :) Eli molemmissa paikoissa räpsästään jossain vaiheessa ryhmäpotretti, käykäähän kampaajalla! Oikeasti, viimevuotisia tuloksia kun katsoo niin eipä kovin isoja joukkueita ole ollut mukana, meillä on mahdollisuus kiilata kärkeen. Lisätietoa tässä: http://www.suh.fi/tiedotus/wear_it_finland

VAJATALKOOT siis näin:

Naattian vaja 17.5. klo 10

Tuomion vaja 17.5. klo 12

Molemmissa paikoissa lähinnä siistimistä, ilmoitustaulujen selkeyttämiskuvioita, evävaijereiden uusimisia ja katsotaan muutenkin onko kajakit kunnossa.

KIRPPUTORI Tuomion vajalla klo 12.00-13.00

Tuo tarpeettomat melontakamppeesi pelastamaan jonkun toisen kesä!

HUUTOKAUPPA Tuomion vajalla klo 12.30

Huutokaupattavaksi päätyi kaksi tuotetta:

1) Hiilikuituinen kuppimela, pituus 215, lapakulmaa en tullut mitanneeksi. Lähtöhinta 80 euroa.

Kuva tässä: https://drive.google.com/file/d/0B7VydH1gBSzlY3FXLTM1RThqR1U/edit?pli=1

2) Wavesport Transformer T2 -freestylekajakki, ilmapusseineen ilman aukkopeittoa, eikä tähän malliin kuuluvat perän ja keulan jatkopalatkaan valitettavasti ole tallessa. Lähtöhinta 40 euroa. Sensation over the nation sanoi ameriikkalainen: http://boatertalk.com/article/article.php?id=137 ja myytävänä olevan volttikoneen kuva on tässä: https://drive.google.com/file/d/0B7VydH1gBSzlV2dzaXNlM245X1U/edit?usp=sharing

Molemmat kamppeet myydään siinä kunnossa kun ovat. Tarjouksia voi laittaa minulle sähköpostilla, jari.kovanen (at) kotikone.fi. Kerro samalla, paljonko olet enintään valmis maksamaan, pidän sinut kisassa mukana vitosen korotuksilla niin kauan kuin antamasi limitti riittää ja on tarpeen.

Tervetuloa, kelit on hyvät ja tarjolla on ylimelanvilauttajan ostamien pahojen voileipäkeksien lisäksi myös kahvia, teetä ja taloudenhotaijan ostamia parempia eväitä. Vai miten se meni.

Rohkeimmat voivat toki käydä siitä sitten talkoiden päätteeksi myös vesillä :)

t. Jari


Viimeksi päivitetty 14.5.2014 16:37


Kesän 2014 peruskurssit

Peruskurssien tiedot lötyvät täätä:

Viimeksi päivitetty 22.4.2014 10:43


Sivu: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

RSS

Ohjeet ja liitto