Tiedotteet

Kaikki tiedotteet

(Yhteensä 82)

Sivu: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9


Kesän koskileirejä

Kesän leirit on nyt laitettu liiton kalenteriin ja ilmoittautumiset aukeavat 12.2. klo 7.00.

10.05.2019 - 12.05.2019
Freestylemelonnan junnuleiri Konnekoskella.

14.06.2019 - 16.06.2019
Freestylemelonnan harrasteleiri.

01.08.2019 - 04.08.2019
Edistyneiden freestylemelojien harrasteleiri.

23.08.2019 - 25.08.2019
Freestylemelonnan junnuleiri Neitikoskella.

Viimeksi päivitetty 9.1.2019 13:51


Uimahallivuorot v. 2019 lauantaisin

HUOM! Kajakkien & varusteiden pesu ja desinfiointi
Hallin ulkopuolelta tuotava kalusto on AINA puhdistettava huolellisesti ja desinfioitava, meillä on hallin varastossa tätä varten desinfiointiruisku. Lattialta on myös siivottava roskat pois jotteivat ne kulkeude uimareiden jaloissa altaaseen.
Melonnan jälkeen kajakit on kuivattava sisältä, ja aukkopeitteet sekä liivit on huuhdeltava, kloorivesi haurastuttaa materiaaleja.

Seurallemme on varattu Aaltoalvarin 25 m allas lauantaisin klo 12.15-13.35, ensimmäinen kerta on 5.1., viimeinen kerta on 27.4.. Vuoroihin saattaa tulla muutoksia AaltoAlvarin muun käytön vuoksi, seuraa kalenteria.

Mitä maksaa?
Vapaaharjoittelukerroilla jäseniltä ainoastaan uimahallimaksu hallin kassaan, mahdollisisten kurssien maksuista tiedot kurssi-infoissa.

Kalusto
Todennäköisesti saamme säilytykseen vain pari pientä koskikajakkia, eli jos haluat käyttää seuran kajakkia on se noudettava Tuomiojärven vajalta. Kuljetuksiin voi kysellä apuja muilta tulijoilta.
Saamme lainata myös Meloiloan poolokajakkeja, lue lainausojeet.

Ilmoittautumiset vapaavuoroille
Altaaseen sopii 10 puljaajaa kerrallaan, etukäteisilmoittautumiset osoitteessa http://melanvilauttajat.nimenhuuto.com. Jos et ole vielä liittynyt nimenhuutoon, niin liittyminen onnistuu tästä http://melanvilauttajat.nimenhuuto.com/public_join?pass=tftfka.
Jos vapaavuoroilla on ruuhkaa, niin useammin käyneet voisivat oma-aloitteisesti jäädä pois jotta kaikki halukkaat pääsevät kauden aikaan treenaamaan hallissa.

Muuta:
HUOM! Altaaseen ei saa pudottautua kajakissa istuen (kaakelien vaurioitumisriski), vaan kajakkiin mennään vedessä.
Aaltoalvari on kieltänyt urheilushortsien käytön uima-asuina. Normaali uimapuku tai neopreenit käyvät.

Viimeksi päivitetty 3.1.2019 09:35


Syyskokous ja kauden päättäjäiset 23.11.2018 klo 18.00

Tervetuloa Melanvilauttajien syyskokoukseen perjantaina 23.11.2018 klo 18.00 alkaen. Kokous pidetään Kauppalaisseuran kokous- ja saunatiloissa (Väinonkatu 30, 5. kerros).

  Kokouksen esityslista
 1. Kokouksen avaus.
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa.
 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
 4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys.
 5. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet seuraavalle kalenterivuodelle.
 6. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet. Hallituksessa on puheenjobhtajan lisäksi 5-10 varsinaista sekä 1-2 varajäsentä.
 7. Valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastajaa taikka yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja varatilintarkastajaa.
 8. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
  8.1 Hallitus esittää kokouksen päättävän että jäsenten, joilla on vanhempia kuin vuoden 2018 jäsenmaksuja maksamatta, eivätkä ole palauttaneet vaja-avainta 23.11.2018 mennessä, avainpantilla maksetaan ao. henkilön jäsenmaksu.
 9. Kokouksen päättäminen.


Kokouksen jälkeen vietämme iltaa vapaamuotoisesti kauden päättäjäisten merkeissä. Tarjolla on vuoden aikana ansioituneiden seuran jäsenten palkitseminen, syömistä ja juomista, melontaleffojen ja kuvien katselua sekä tutustumista toisiin seuran jäseniin. Saunomista varten otathan saunavarusteet mukaan!

P.S. Jos sinulla on kuvia/leffoja, ota ne mukaan levyllä tai muistitikulla.


Viimeksi päivitetty 7.11.2018 10:37


Freestylemelonnan SM-kilpailut 8.9.2018

Mevi järjestää Freestylen SM:t 8.9. Neitikoskella, kilpailukutsu. Vesitilanteen vuoksi keväisille Konnekosken kilpailuille ei voitu antaa SM-arvoa, joten kilpailut päätettiin järjestää Neitikoskella.

Viimeksi päivitetty 18.8.2018 06:35


Koskimelontapäivä kapeenkoskella 11.8.

Monipuolista koskimelontaa Kapeenkoskella.
Alustava päivän ohjelma
- klo 9 kokoontuminen Tuomion vajalla jos tarvitset kyytiä tai seuran kalustoa
- klo 10 vesille Kapeenkoskella, treeniä koskimelonnan perusasioista: lossaukset, virtaanlähdöt
- n. klo 11.30 lounastauko, omat eväät retkikeittimellä
- n. klo 12.30 turvallisuustreenit: uimarin pelastaminen köydellä ja vesitilanteen salliessa myös muita treenejä kuten virrassa olevan puun kohtaaminen uimarina, jalkapinnin irroitus jne.
- turvatreenien jälkeen evästauko
- lopuksi vielä laskutekniikkatreenejä
- lopetus noin klo 17
Päivä soveltuu hyvin koskimelontaa aloitteleville ja jonkin verran meloneille, turvallisuustreeneistä hyötyä myös kokeneille melojille. Ohjauksista vastaa melontaopas, WRT, Jari Kovanen. Seura ei ole vakuuttanut osallistujia.
Mukana on myös seuran packraftit, eli nyt on hyvä tilaisuus päästä kokeilemaan reppulauttoja koskessa.

Ilmoittautumiset Nimenhuudossa.

Vastuuohjaaja Jari Kovanen
Melontaopas
jari.kovanen (at) melanvilauttajat.fi

Viimeksi päivitetty 6.8.2018 07:57


Melonnan jatkokurssi-ilta 2.7.18 klo 17 - n. 21

Ennakkotiedoista poiketen melonnan jatkokurssi on yksi-iltainen. Harjoittelemme Meloja 2 ja 3-taitokokeiden asioita kajakeilla, Tarkemmat sisällöt löytyvät liiton sivulta.

Jos olet melonut jonkin verran ja haluat itsellesi tekniikkatreeniä lenkkien oheen, tai olet kenties kiinnostunut suorittamaan jossain vaiheessa nuo taitokokeet. niin tulepa mukaan!
Melomme Pohjois-Päijänteellä, ota mukaan säänmukainen melontavarustus, vaihtovaatteet, sekä juotavaa ja evästä, pidämme maatauon. Treenit pidetään mikäli osallistujia on vähintään kolme, enimmäismäärä on 10. Hinta: kaluston käyttömaksu joko käyttöoikeudella tai vuokrana. Melanvilauttajat ei ole vakuuttanut osallistujia.

Ilmoittautumiset Nimenhuudossa.

Vastuuohjaaja Jari Kovanen
Melontaopas
jari.kovanen (at) melanvilauttajat.fi

Viimeksi päivitetty 24.6.2018 19:43


Aloittelijaystävällinen retki Etelä-Konnevedelle 7.-8.7.2018

Osallistujamäärä on täynnä, 24.6. jälkeen tulleet ilmoittautumiset ovat varasijalla.
Ohjaan melontaretken Etelä-Konneveden kansallispuistoon 7.-8.7. Retki on tarkoitettu ensisijaisesti niile, jotka eivät ole aikaisemmin olleet seuraretkellä tai yön yli-melontaretkellä. Otan enintään kymmenen osallistujaa, joilla on oltava melonnnan peruskurssi suoritetuna tai muuten vastaavat taidot ja ovat ainakin kerran harjoitelleet kaatumistilanteesta pelastautumista.
Lähdemme liikkeelle Naattian vajalta lauantaina klo 9 ja palaamme sunnuntaina noin klo 19, polttoainekulut jaetaan osallistujien kesken.
Osallistujat varaavat käyttämänsä kaluston itse mieluummin Naattian vajalta, mutta aivan hyvin myös Tuomion vajan kalusto sopii täällä melomiseen. Lähetän osallistujille retki-infon juhannuksen jälkeisellä viikolla, mutta ainakin makuupussi pitäisi löytyä varusteeksi omasta takaa, telttojen ja keitinten osalta voimme muodostaa telttakuntia.
Vesillelähtö- ja paluupaikkana on Suottaniemen kalasatama, josta puikkelehdimme yöksi Isoon Pyysaloon . Reitti valitaan sään mukaan.
Päivittäiset melontamatkat ovat 15-20 km, pääasiana ei ole rivakka eteneminen, vaan kansallispuiston luonnosta nauttiminen ja melontaretkeilyyn tutustuminen.
Ilmoittautuminen

Jari Kovanen
Melontaopas
jari.kovanen (at) melanvilauttajat.fi

Viimeksi päivitetty 24.6.2018 14:55


Freestylen Suomenmestaruuksia ei pystytty ratkomaan Konnekoskella 19.5.2018

Olosuhteet eivät suosineet Melanvilauttajien valmisteleman freestylemelonnan SM-kilpailun pitämistä. Poikkeuksellisen voimakas kevättulva sotki suunnitelmat ja teki Konnekosken aallosta erittäin vaikean. Vaikka aalto oli aiemmin keväällä vastaavalla virtaamalla ollut melottava, muutti kosken alapuolisen Konneveden pinnankorkeuden nousu olosuhteita koskessa. Kilpailupäivän aattona kisa-aalto havaittiin erittäin vaikeasti kiinni saatavaksi. Järjestäjät joutuivat toteamaan, ettei aalto ollut SM-kilpailujen edellyttämässä kunnossa.
Freestylemelonnan SM-mitalit ratkaistaan myöhemmin vuoden 2018 aikana järjestettävässä kilpailussa. Järjestäjät tiedottavat kilpailusta myöhemmin erikseen.
Konnekoskella melottiin SM-kilpailun sijaan avoin freestylemelontakilpailu. Kilpailun pitäminen oli tärkeätä paikalle matkustaneille melojille ja heidän tukijoukoilleen, kuten myös järjestäjille ja heidän tukijoukoilleen. Kilpailun toteuttaminen mahdollisti paikallisen julkisuuden saamisen, mikä toteutui näyttävänä artikkelina Savon Sanomissa. Konnekosken tunnettuuden lisääminen melontapaikkana on erityisen tärkeää, koska Rautalammin kunnan suunnittelema Konnekosken entisöinti voi vaikuttaa kosken melontakäyttöön.
Kilpailu toteutettiin niin, että avoimessa sarjassa melottiin normaalin freestylen säännöillä, muissa sarjoissa pisteitä sai koko kosken alueella tehdyistä tempuista. Lisäksi PoksAdventure -organisaatio antoi tunnustuksen näyttävimmistä suorituksista näytösluonteisessa hyljehyppykisassa kalliolta kosken akanvirtaan. Melojat lähtivät tapahtumaan kiitettävällä asenteella pitäen hauskaa koskessa. Tuloksena oli erittäin onnistunut tapahtuma, jossa yleisö viihtyi.
Avoimessa freestylekisassa kilpaili kaiken kaikkiaan kahdeksan miestä ja yksi nainen. Ykkössijan vei Visa Rahkola ennen Tuomas Kaukolaa ja Anni Mykkästä. Naisten kisan voitti Anni Mykkänen, juniorisarjan Turkka Mutikainen, ja yli 35-vuotiaiden miesten sarjan Teemu Kujala. Hyljehyppykisassa näyttävimmäksi suoritukseksi valittiin Mikko Ritarin pudottautuminen. Visa Rahkola sai erityismaininnan takaperin pudottautumisesta. Parhaana naisten hyppynä palkittiin Julia Ahon suoritus, ja junioreista parhaaksi nostettiin Miika Sorjosen syöksy. Junioreista myös 11-vuotias Onni Eronen ansaitsi maininnan pelottomalla suorituksellaan.

Tulokset
K1 freestyle, avoin sarja, finaali (paras suoritus huomioitu)
1) Visa Rahkola, Tuus-Melojat, 308 pistettä
2) Tuomas Kaukola, Kyrönjoen Koskihäjyt, 230 p.
3) Anni Mykkänen, Kallan Melojat, 140 p.
4) Olli Nyrhilä , Kyrönjoen Koskihäjyt, 125 p.
5) Aleksi Herranen, Melanvilauttajat, 80 p.

K1 freestyle, avoin sarja, karsinta (2 parasta suoritusta yhteenlaskettu)
1) Tuomas Kaukola, Kyrönjoen Koskihäjyt, 710 pistettä
2) Visa Rahkola, Tuus-Melojat, 483 p.
3) Olli Nyrhilä , Kyrönjoen Koskihäjyt, 185 p.
4) Anni Mykkänen, Kallan Melojat, 181 p.
5) Aleksi Herranen, Melanvilauttajat, 140 p.
6) Mikko Ritari, Tuus-Melojat, 83 p.
7) Miika Sorjonen, Kohina, 75 p.
8) Jarkko Hautamäki, Pieksämäen Kanoottiseura, 35 p.
9) Tomi Kalliokoski, Kallan Melojat, 0 p.

K1 N downriver freestyle (paras suoritus huomiotu)
1) Anni Mykkänen, Kallan Melojat, 32 pistettä
2) Saara Suurla, Pieksämäen Kanoottiseura, 12 p.
3) Julia Aho, Meloja ry, 10 p.

K1 juniorit downriver freestyle (paras suoritus huomioitu)
1) Turkka Mutikainen, Kohina, 17 pistettä
2) Miika Sorjonen, Kohina, 16 p.
3) Riina Aho, Meloja ry. 16 p.
4) Tuisku äänismaa, Melanvilauttajat, 11 p.
5) Onni Eronen, Melanvilauttajat, 9 p.

K1 M35 downriver freestyle (paras suoritus huomioitu)
1) Teemu Kujala, Kyrönjoen koskihäjyt 16 pistettä
2) Kalervo Mäkelä, Oulun Seudun Melojat, 15 p.
3) Risto Vähämäki, Kyrönjoen koskihäjyt, 6 p.
4) Markus Mäkinen, Merimelojat, 5 p.

Lisätiedot: Kilpailunjohtaja Aarni Mustonen, freestylekisat18 (at) gmail.com

Viimeksi päivitetty 22.5.2018 19:24


Koskimelonnan alkeet kesällä 2018

Kurssi 1: Maanantai-keskiviikko 11.-13.6. klo 17 - 22.

Packraft-melojille suunnattu alkeiskurssi lauantai-sunnuntai 16.-17.6. klo 9 - 15. Lieksanjoella.

Kurssi 2: Maanantai-keskiviikko 9.-11.7. klo 17 - 22.

Tarkemmat tiedot löytyvät täältä:

Viimeksi päivitetty 15.5.2018 10:37


Yhteistilaus Ortliebin ja muista NWI:n tuotteista 3.5.2018

MeVin jäsenet voivat tilata Ortliebin ja muita North-West Importin myymiä tuotteita.

Ortliebin tuotteista saadaan 25 prosentin alennus, muiden tuotteiden alennukset neuvotellaan erikseen.

Tuotteet on maksettava heti toimituksen yhteydessä yhdistyksen tilille. Tarkka summa ilmoitetaan toimituksen yhteydessä.

Tee tilauksesi sunnuntaihin 13.5. mennessä nettilomakkeella! Tuotteiden pitäisi olla Jyväskylässä toukokuun aikana.

Mahdolliset kyselyt tilauksesta: teemu.tenhunen (ät) melanvilauttajat.fi.

Viimeksi päivitetty 3.5.2018 20:20


Sivu: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

RSS

Ohjeet ja liitto