Ohjaajakoulutus

Melonnanohjaajakoulutus

MeVi järjestää tarvittaessa Suomen Kanoottiliiton vaatimusten mukaista melonnanohjaajakoulutusta seuralaisille ja myös seuraan kuulumattomille.

Ohjaajatutkinnon suorittaminen on pakollista, jos aikoo viedä seura- tai muita ryhmiä melomaan, tai jos aikoo toimia vähintään apuohjaajana peruskursseilla. MeVin kalustolla melottaessa useamman kuin yhden seuraan kuulumattoman melojan saa viedä melomaan ainoastaan koulutettu ohjaaja.

Ohjaajatutkinnon jälkeen meloja voi pätevöityä melontaoppaaksi, meri- tai koskioppaaksi ja melontakouluttajaksi.

Pääsyvaatimukset

Melontaohjaajakoulutuksen pääsyvaatimuksina ovat 500 kilometrin (ja/tai koskimelontaa 100 tuntia) melontakokemus, uimataitotestin ja melontataitotestin läpäiseminen, suunnistustaito (testataan melontataitotestin yhteydessä), voimassaoleva EA1-todistus sekä 18 vuoden ikä. Melontaopas tai -kouluttaja testaa uima-, suunnistus- ja melontataidot ennen ohjaajakoulutukseen hakeutumista. Taitotestit voidaan suorittaa myös seuran järjestämän ohjaajakoulutuksen alussa.

Ohjaajakoulutuksen sisällöstä

Ohjaajakurssi kestää vähintään 16 tuntia. Jos taitotestit sisältyvät kurssiin, pidentävät nämä kurssin kestoa vastaavasti. Yleisimmin ohjaajakurssi järjestetään vähintään kahden päivän mittaisena melontaretkenä, jonka yhteydessä harjoitellaan ja testataan melontataitoja sekä ohjaustilanteita.

Sähköpostilista melonnanohjauksesta kiinnostuneille

MeVillä on sähköpostilista melonnanohjauksesta kiinnostuneille. Listalla tiedotetaan tarvittaessa melonnanohjaukseen liittyvistä asioista kuten kursseista, koulutuksista ja ohjaajia kaipaavista tapahtumista. Listalla voidaan myös keskustella melonnanohjaukseen liittyvistä aiheista. On suotavaa, että kaikki seuran ohjaajat liittyvät listalle. Muut kuin listalle liittyneet eivät voi lähettää listalle postia. Listalle voi omatoimisesti liittyä täällä: http://lists.jyu.fi/mailman/listinfo/mevi-ohjaajat.

Lisätietoja

Melontakouluttaja Jyrki Kuisma
Koulutusvastaava Teemu Tenhunen

Ohjeet ja liitto


Sivu päivitetty 22.1.2017