Melontatapahtumia 2017

Tähän on listattu kursseja, retkiä ja tapahtumia meiltä ja muulta, vaikkapa virikkeeksi melontakaudelle. Vinkkejä voi laittaa Jarille, jari.kovanen (at) melanvilauttajat.fi tai Hannulle, hannu.jalonen (at) melanvilauttajat.fi.


KURSSIT

4.4.2017 klo 17 -19, Navigointikurssi

Paikka: Ahjokatu 7, Prisma, Seppä-liikekeskuksen päästä sisään. Opastus tuulikaapista eteenpäin. (Jos on haasteita löytää paikalle tai tulet myöhässä, niin kannattaa soitella Millalle numeroon: 044 kolme 62 3745.) Ilmoittautuminen Nimenhuudossa.

Melonnan peruskurssit 1 (29.5.-31.5.), 2 (5.-7.6.), 3 (12.-14.6.), 4 (26.-28.6.) ja 5 (28.-30.8.).

Totuttuun tapaan ma-ke-iltoina pidettävä peruskurssi Tuomiojärvellä. Kurssi-infot ja ilmoittautumistiedot.

19/20/21.6. Pelastautumistekniikoiden kertaus

Tänä kesänä ei uimarit joudu polskuttamaan pitkään! Tanja vetää reskutusten kertauskurssin Tuomiojärvellä, tarkemmat tiedot tulossa.

19.-21.6. Koskimelonnan alkeiskurssi

Maantai-keskiviikkoillat klo 17-22, Kapeenkoskella. Hinta MeVin jäsenille 80, muille 100 €. Yleiskuvaus koskikursseista sekä ja ilmoittautumislomake.

1.-2.7. Koskimelonnan alkeiskurssi

Viikonloppukurssi Kapeenkoskella, yhteistyössä Kallan Melojien kanssa. Hinta seurojen jäsenille 110, muille 130 €, sisältää opetuksen lisäksi iltasaunan ja sisämajoituksen. Lisätiedot.

3.8. Puljaus- & reskutusilta

Torstaina 3.8. klo 17:00 Tuomiojärven rannalla. Puljaus- ja reskutusillan aikana voi harjoitella tuentoja, pelastusharjoituksia ja eskimokäännöstä sekä itsenäisesti että ohjatusti. Jos olette tulossa puljausiltaan, niin ilmoittautukaa nimenhuudossa ja lisätkää kommentteihin mitä haluaisit illan aikana tehdä. Tällöin ohjelma saadaan räätälöityä osallistujien mukaan. Illan pääasiallinen tarkoitus on kuitenkin harjoitella itsenäisesti edellä mainittuja tekniikoita ohjaajan läsnäollessa, jolta saa vinkkejä ja opastusta tekniikkoihin. Eli mitään minuuttiaikataulua puljaus- ja reskutusillassa ei ole, ja mukaan ehtii hyvin vielä reilusti viiden jälkeenkin.

10.8. Pelastautumistreeni "advanced"

Reskutusilta hiukan hankalammilla tilanteilla, jotka kuitenkin saattavat tulla vastaan kenelle tahansa hyvälläkin kelillä. Treenit mahdollisesti Naattialta. Tässä illasta tulee lisätietoa lähiaikoina, mutta ilmoittautua voi jo nimenhuudossa.

18.-20.8.2017 Hanko Sea Kayak Gathering

10-vuotisjuhlavuosi, tarjolla innostavia, monipuolisia ja eritasoisia kursseja sekä oheisohjelmaa, tapahtumasivut.


RETKIMELONTA

30.3. klo 17, Retki-ilta

Retkimelonnan kauden 2017 esittely- ja suunnittelutilaisuus. Ilmoittautumiset, jotta osataan varata iltapalaa, Nimenhuudossa.

29.4. klo 10, Vajatalkoot

Luvassa siivousta, kunnossapitoa ja vajapaikkojen rakentamista Naattialle. Tuomiolta siirrytään tarvittaessa Naattialle puolen päivän jälkeen auttamaan siellä kesken olevissa hommissa. Seuran kalusto on yhteistä omaisuutta, joten jokaisen tulee hoitaa oma osansa kanoottien ja tarvikkeiden kunnossapidosta. Kaikille löytyy jotain pientä puuhaa eli tervetuloa mukaan sankoin joukoin! Ilmoittautumiset, jotta voidaan hahmottaa talkooeväiden riittävyys, Nimenhuudossa: Tuomio ja Naattia (Ilmoittaudu sen mukaan kummalle vajalle olet tulossa ensisijaisesti).

1.5. klo 12, Vappumelonta

Startti Naattialta, info ja ilmoittautumiset Nimenhuudossa.

14.5. klo 7, Autiojoki-melonta

Ilman koskikokemusta melottava tulvajoki Tikkakosketa Puuppolaan. Startti Tuomiolta, info ja ilmoittautuminen Nimenhuudossa.

23.5. klo 18, Retkimelojien kesäkauden avajaiset

Melotaan Kalasaareen grillaamaan ja saunomaan. Seura tarjoaa grillaus eväät. Varaa kajakki hyvissä ajoin, jos käytät seuran kalustoa! Ilmoittautuminen Nimenhuudossa, jotta osataan varata sopivasti eväitä.

27.5., Jongunhujaus

Lieksa. Soveltuu mainiosti myös jokiretkeilystä pitäville retkimelojille, joilla on jonkinverran kokemusta koskien laskemisesta. Kolmasosa reitistä on järveä tai hitaasti virtaavaa jokea joten paras kajakki on selkeästi muu kuin koskari. 14 km aloittelijoille ja 28 km kokeneemmille. Järviä, jokea ja I-II-luokan koskia. Hyvä tapahtuma jokiretkeilystä kiinnostuneille. Tapahtuman fb-sivu.

8.6. klo 18, Mindfullness-Melonta

Melotaan läsnäollen ja pysähdytään tekemään tietoisen läsnäolon harjoitteita Haukanniemeen. Ilmoittautuminen Nimenhuudossa.

9.-11.6., Kiiminkijokimelonta

Kiiminkijokimelonta on kaikille melonnasta ja jokiluonnosta kiinnostuneille avoin retkitapahtuma, lisätiedot.

11.-17.6., Suomi meloo

Reittinä Kuusamo - Ii, http://www.suomimeloo.fi. Ilmoittautuminen Anu Pukille joko tekstarilla 050 3016 348 tai sähköpostilla anu.pukki (ät) karelia.fi viimeistään 10.5.

6.7. klo 18, Metsämieli-Melonta

Metsämieli hyödyntää myös mindfulnessia, mutta keskittyy vähän laajemmin henkisten voima- varojen kehittämiseen, ilmoittautuminen Nimenhuudossa.

10.–14.7., Hossan Melontavaellus

Retkellä majoitutaan todennäköisesti yhteen paikkaan ja sieltä tehdään melonta- ja patikointiretkiä. Retki soveltuu aloittaville ja kokeneille melojille. Lisätiedot seuran sähköpostilistan kautta. Ohjaajina toimivat Maarit Havuposio ja Tanja Männistö. Alustavia ilmoittautumisia voi tehdä osoitteeseen maarit.havuposio (ät) gmail.com. Lisätietoja saa Mallulta myös puhelimitse: 044 520 0420

vko 29, Kulttuurimelonta Alvar Aallon talolle

Lisätietoja lähempänä.

21.-23.7., Puulan melontavaellus

Täynnä. Viikonloppuretki, lisätiedot ja ilmoittautumiset lähempänä seuran sähköpostilistan kautta.

27.7. klo 18, Lajintuntemus-Melonta

Tutustutaan mitä erilaisia kasveja ja eläimiä Tuomiojärvellä voikaan nähdä. Ilmoittautuminen Nimenhuudossa.

28.-30.7. Konneveden Melontavaellus

Viikonloppuretki. Lisätiedot ja ilmoittautumiset lähempänä seuran sähköpostilistan kautta.

18.-20.8. Hanko Sea Kayak Gathering

10-vuotisjuhlavuosi, tarjolla innostavia, monipuolisia ja eritasoisia kursseja sekä oheisohjelmaa, tapahtumasivut.

5.9. klo 18.30, Kuutamomelonta

Noin 3-4 tunnin lenkki kuutamoa ihmettelemään. Todennäköinen kohde Kaakkosaari, jossa evästauko. Melontamatka n. 8 km suuntaansa. Ilmoittautuminen ja lisätiedot Nimenhuudossa.


KOSKIMELONTA

9.4. iceBREAK 2017

Vanhakaupunginkoski, Helsinki. Se koskimelontakilpailu, josta näkee videopätkiä TV-uutisissa. Nettisivut ja Facebook.

29-30.4.2017 Häjyrodeo

Lauantaina kisataan Seinäjoen Malkakoskella freestylessä sekä boatercrossissa ja sunnuntaina on vuorossa laskukilpailu Kauhavan Jylhänkoskella (Sahakoski). kisainfo tässä.

28.4 - 1.5. TulwaWappu keskisessä Suomessa

Koskimelontakaravaani hoitamaan tulvamelontoja Keski-Suomi - Pohjois-Savo-Karjala alueella. Lisätiedot Jarilta, Nimenhuudossakin on infoa.

13.5.2017 Kuusaa WW-festivaali

Nyt lävähtää! Melanvilauttajat ja PoksAdventure järjestävät yhteisytössä koko päivän koskifetarit, joissa kilpaillaan Boatercrossin Suomen mestaruuksista sekä melotaan aloittelijaystävällinen, mutta myös kokeneillekin melojille haastetia antava Poksenduro. Tapahtumiainfo.

20.5.2017 koskimelontatapahtuma Konnekoskella

Lähiseudun seurat esittelevät koskimelontaa Konnekoskessa. Luvassa mm. näytösluonteinen koskimelonnan alkeiskurssi ja kilpailuja. Tarkemmat tiedot tulossa.

27.5.2017 Jongunhujaus

Lieksa. 14 km aloittelijoille ja 28 km kokeneemmille. Järviä, jokea ja I-II-luokan koskia. Hyvä tapahtuma jokiretkeilystä kiinnostuneille. Tapahtuman fb-sivu.

3.-6.6.2017 Åre forsferst

Åre, Ruotsi. II-V-luokan koskipätkiä laskettavaksi, osallistujat jakautuvat tasojensa mukaisiin ryhmiin ja tekevät päiväretkiä. Infot tässä, ja reissusta kiinnostuneet voisi otta yhteyttä Jari Kovaseen. Noin pitkään matkaan kannattaa lähteä pidemmäksi aikaa.

11.-16.7. 2017 Sjoa river festival

Bjølstadmo, 2670 Otta, Norja. Kursseja, ohjattuja retkiä, kilpailuja ja iltabiletystä. Tapahtumasivu facebookissa.

26.8.2017, MeVin Boatercross-kisat

Kolmatta kertaa kisataan Luijankoskessa Kapeenkaskella leikkimielisessä boatercross-kisassa. Koko kesä aikaa harjoitella laskulinjoja, kisainfo tulee lähempänä.

15.-17.9. Forsfest 2017

Hienosti järjestetty 3.-päiväinen koskimelontatapahtuma Åressa. Osallistujat voivat itse valita oman vaativuustasonsa II-V-luokan päiväretkistä, majoittuminen leirintäalueella teltoissa tai mökeissä. Käytännössä Jyväskylästä lähtö 14. pvä varhain ja paluu 18. pvä. Otapa yhteyttä Jariin jos olet lähdössä. Lisätiedot järjestäjän facebookista.

KANOOTTIPOOLO

1.4. Poolomelontaan tutustuminen AaltoAlvarissa

Tulepa kokeilemaan kanoottipooloa! Info ja ilmoittautuminen Nimenhuudossa.

Ohjeet ja liitto


Sivu päivitetty 27.8.2017